1 Серпня 2022
Новини

На Херсонщині ЗСУ влучили в ешелон рашистів з технікою, боєприпасами й живою силою

На Херсонщині ЗСУ влучили в ешелон рашистів з технікою, боєприпасами й живою силою
На Херсонщині 31 липня українські захисники влучили в ешелон з технікою, боєприпасами й живою силою російських окупантів .

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Загалом за добу ворог втратив на півдні 52 солдатів, 15 одиниць техніки й 4 склади боєприпасів.

Українська авіація завдала два удари по ворожих опорних пунктах у районах Олександрівки та Благодатного на Херсонщині, а ракетно-артилерійські підрозділи атакували ворожі станції радіоелектронної боротьби в районі Біляєвки.

«Також отримано підтвердження влучання по ешелону з військовою технікою, боєприпасами й живою силою в районі залізничної станції Брилевка. Втрати дорозвідуються», — йдеться в повідомленні.

Українські військові звітували, що за добу знищили на півдні 52 окупантів, 4 танки, 2 самохідні артилерійсько-мінометні установки «Нона-С», самохідну артустановку, 8 одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також ще 4 склади з боєприпасами в Бериславському й Баштанському районах.

За словами командування, ситуація на південному фронті «складна й динамічна у розвитку, але перебуває під контролем сил оборони». Ворог продовжує вести бойові дії на рубежах оборони й нарощує угрупування на Криворізькому напрямку, щоб не допустити прорив ЗСУ. У командуванні не виключають, що в подальшому окупанти створюватимуть ударні угруповання.

У Чорному морі корабельне угруповання рф складає 18 бойових кораблів та катерів, які маневрують вздовж кримського узбережжя в напрямку Новоросійська. У готовності до ракетних ударів перебувають 5 кораблів та 1 підводний човен, споряджені 44 ракетами типу «Калібр». Також на чергуванні 5 десантних кораблів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, збройні сили україни
В тему