13 Липня 2022
Новини

У Маріуполі люди продають все, що мають, аби вижити

У Маріуполі люди продають все, що мають, аби вижити

В окупованому Маріуполі мешканці, які залишилися, продають все, що в них залишилося, щоб вижити. 

Все, що відбувалося в місті за минулу добу, 12 липня, зібрав ТСН.ua.

російські окупанти перетворили Маріуполь на місто стихійних ринків. Місцеві жителі виживають, як можуть. Вони продають все, що в них залишилося чи знайдене під руїнами. У місті майже немає роботи та відсутня гуманітарна допомога. Маріупольці торгують всім – від старого одягу, посуду та взуття до дитячих іграшок і залишків ліків.

Після деокупації Маріуполь стане символом відродження України. Про це заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко під час конференції "Відбудова України". За попереднім оцінками, відбудова Маріуполя сягне 10 років, вартість - близько 14 млрд доларів..

"Треба вже зараз працювати над стратегією відновлення міст України, щоб після деокупації швидко та якісно приступити до відбудови. росія зробила Маріуполь символом своєї варварської люті. Цивілізовані країни світу можуть зробити наше місто символом спільного розвитку заради майбутнього", - Вадим Бойченко.  

Боєць полку "Азов" Дмитро Усіченко з позивним "Вишня", якого нещодавно звільнили з російського полону, один із небагатьох бійців, кому вдалося дістатися до заблокованої "Азовсталі" на гвинтокрилах. Він розповів про жахи заблокованого Маріуполя – контужені діти шукали воду, а поруч лежали трупи. "Вишня" згадує, що у полоні не "азовці" боялися окупантів, а росіяни – своїх полонених.

"Медички казали: "Не дивися нам в очі". Я кажу: "Чого це?" "Будь ласка, не дивися мені в очі, дивись в низ кудись". Вони боялися "Азов", – зазначає захисник Маріуполя.

Нагадаємо, мешканців окупованого росіянами Маріуполя український уряд просить якнайшвидше евакуюватися з міста. Потрібно це, зокрема, тому що до зими відновлення інфраструктури не буде. У домівках не буде газо- та теплопостачання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали