4 Липня 2022
Новини

До Херсона підійшли передові частини ЗСУ: але не вистачає зброї

До Херсона підійшли передові частини ЗСУ: але не вистачає зброї
Від околиць тимчасово окупованого Херсона передові частини ЗСУ нині перебувають у межах досяжності снайперського пострілу (близько одного кілометра).

Про це пише The Economist із посиланням на офіцера української розвідки. Але зброї для повноцінного наступу все ще недостатньо.

«Наступний тиждень чи два будуть ще цікавішими», — каже офіцер.

Однак The Economist зазначає, що просування ЗСУ ще не схоже на повноцінний контрнаступ. Україна, як і раніше, зосереджена на тому, щоб зупинити просування росії на сході країни, а південне угруповання не має переваги три до одного, рекомендованого стратегами для успішного наступу.

Представник української розвідки розповідає виданню, що ситуація може змінитися, тільки якщо на південному напрямку буде використано більше західних ракетних систем. Зазначається, що наразі там розгорнуто лише кілька гаубиць M777.

Нагадаємо, на початку червня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські військові перейшли в контрнаступ на окремих напрямках. Херсонська міськрада тоді заявила, що ЗСУ контрнаступають на Херсонщині.

Президент Володимир Зеленський згодом повідомив, що українські війська уже звільнили частину громад області. За його словами, наступ окупантів на півдні України зупинений.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) 4 липня повідомив, що на півдні України російські війська завдали масштабних артилерійських ударів, щоб, імовірно, спробувати зірвати український контрнаступ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали