4 Липня 2022
Новини

Яку меддопомогу отримують звільнені з полону захисники «Азовсталі»

Яку меддопомогу отримують звільнені з полону захисники «Азовсталі»

Бійців із «Азовсталі», які наразі знаходяться в лікувальному закладі, провідав голова Запорізької обласної військової адміністрації (ЗОВА) Олександр Старух.

Він зазначив, що захисники отримали всю необхідну медичну і психологічну допомогу. Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Телеграм-каналі.

«Хлопці у бойовому настрої, всі вірять в перемогу. Звичайно, що перебувати півтори місяці в полоні – це не просто, та ще й, з ранами. Але всі герої, все витримали й готові надалі продовжувати боротьбу за Україну. А ми ж з усіма працюємо, надамо будь-яку допомогу. Також у нас є доручення від керівництва держави створити Центр допомоги родинам наших воїнів. Будемо намагатися вирішувати юридичні, організаційні питання», – повідомив голова Запорізької ОВА.

Серед тих, хто повернувся, – боєць «Азову» Володимир. Розповів, що пішов захищати рідне місто Маріуполь з перших днів війни. Згодом опинився на «Азовсталі», де вже до останнього з бійцями тримали оборону. Під час бойових дій чоловік отримав осколкове поранення.

«Я згадую ті моменти перебування у полоні. Хоча скажу, що морально ми були готові до таких умов. Харчувалися дуже погано, нам видавали їжу маленькими порціями, медичної допомоги як такої не було. Постійно чули в нашу адресу образливі коментарі. Зараз ми раді, що опинилися нарешті вдома. У цій лікарні медицина та взагалі ставлення до людей на вищому рівні, регулярно роблять перев’язки, належно доглядають», – розповів боєць полку «Азов».

Лікар-хірург прокоментував стан бійців, які потрапили до лікувального закладу під час останнього обміну полоненими. Він зазначив, що наразі вони отримали всю необхідну медичну допомогу, у тому числі психологічну.

«Бійцям потрібна зараз реабілітація, робимо перев’язки, оперативні втручання вже будуть виконуватися в плановому порядку. Але здебільшого, вони потрапили до нас вже з ампутаціями кінцівок, також у нас є бійці з пораненнями органів черевної порожнини. Мені здається, що в полоні їм не надавали належної медичної допомоги, тому що пов’язки були брудні, гнійні рани, хлопці були дуже виснаженими», – зауважив лікар.

Олександр Старух відвідав палати героїв-захисників та звернувся до кожного зі словами подяки. Запевнив, що після одужання всі обов’язково матимуть можливість в повному обсязі отримати всі види допомоги, якщо цього потребуватимуть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему