21 Червня 2022
Новини

«Вишки Бойка» були пунктами зміцнення окупантів — речник Одеської ОВА

«Вишки Бойка» були пунктами зміцнення окупантів — речник Одеської ОВА
Бурові установки «Чорноморнафтогазу» (відомі як «вишки Бойка»), захоплені росією, функціонували як пункти зміцнення для повного контролю рашистами частини Чорного моря.

Про це заявив речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу 21 червня, цитує «Інтерфакс-Україна».

«На тих вежах, про які йдеться, росія організувала такі собі маленькі гарнізони, притягнула туди засоби ППО, зокрема для радіолокаційної боротьби, розвідки, тобто ці платформи перетворилися на такі пункти зміцнення, які допомагали і допомагають росіянам орієнтуватися на повний контроль північно-західної частини Чорного моря», — пояснив Братчук.

За його словами, наразі чорноморський флот рф домінує у Чорному морі. Братчук наголосив, що Україна мала всі підстави діяти на випередження та порадив дочекатися офіційної інформації.

Нагадаємо, 20 червня окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що Збройні сили України вдарили по захоплених росією бурових установках «Чорноморнафтогазу», відомих також як «вишки Бойка».

Про український удар по цих вишках заявив і народний депутат Олексій Гончаренко: він написав, що ракетний удар по вишкам трохи завадив російському газовидобуванню в Чорному морі. Менше з тим, поки що українське військове командування цю інформацію не підтверджувало і не спростовувало.

Крім того, речник Одеської ОВА розповів, що російські окупанти намагаються перетворити захоплений ними острів Зміїний на сухопутний аналог крейсера «Москва», який знищили українські захисники. Йдеться про розміщення на острові системи ППО, РСЗВ, гарнізону, а також проведення радіолокації та розвідки.

Братчук також підкреслив, що російський флот постійно маневрує та перегрупується в акваторії Чорного моря, але не може вже підійти до українського узбережжя на ту відстань, яку дозволяв собі навесні і «навіть у травні». За його словами, зараз російські кораблі перебувають за 80-100 км від берега. «Тактика ворога така — ракети, ракети та ракети», — резюмував Братчук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, чорне море
В тему