16 Травня 2022
Новини

На Херсонщині росіяни роздають продукти 5-річної давнини та прострочені ліки в обмін на особисті дані

На Херсонщині росіяни роздають продукти 5-річної давнини та прострочені ліки в обмін на особисті дані
На окупованій Херсонщині росіяни в обмін на особисті дані людей роздають продукти 5-річної давнини та ліки, в яких сплив термін придатності.
В області наростає гуманітарна криза. Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

У жителів регіону наразі немає можливості виїхати на підконтрольну Україні територію та майже обмежена можливість пересування по області.

За даними омбудсменки, російські окупанти не пропускають волонтерів з гуманітарною допомогою та грабують гуманітарні вантажі.

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв повідомив, що у місті за два тижні закінчаться медикаменти, вже немає розчинів для крапельниць, обмаль ліків проти серцево-судинних захворювань, не вистачає кисню. Причому, значна потреба в лікарських засобах є в усіх районах Херсонщини без винятку. Ще у перші дні захоплення регіону окупанти розграбували велику кількість продовольчих мереж та аптек, а українські товари вивезли до окупованого Криму та росії.

Нині ж росіяни роздають як гуманітарну допомогу продукти 5-річної давнини та ліки, у яких сплив термін придатності. В обмін на них вимагають паспортні дані, списки пенсіонерів, соціальних працівників або ж просто людей, які проживають у тій чи іншій громаді.

Загалом у Херсонській області залишається близько 500 тисяч людей, тоді як до початку війни там жило близько мільйона людей.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему