16 Травня 2022
Новини

McDonald’s починає повний вихід з росії

McDonald’s починає повний вихід з росії

Компанія McDonald’s продасть свій бізнес у росії та ухвалила рішення про повний вихід з країни-агресора.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Гуманітарна криза, спричинена війною в Україні, та непередбачуване робоче середовище, що прискорюється, привели McDonald's до висновку, що продовження володіння бізнесом у росії більше не є життєздатним і не відповідає цінностям McDonald's, – йдеться у заяві.

Зазначається, що компанія продасть всі свої ресторани в росії місцевому покупцеві. Але ці ресторани вже не матимуть бренду McDonald's – ні назви, ні логотипу, ні меню. Компанія водночас зберігатиме свої торгові марки в росії. 

До закриття угоди McDonald's продовжить платити зарплату працівникам і забезпечить їхнє працевлаштування за нового власника мережі.

Компанія працювала на російському ринку понад 30 років. І працевлаштовує 62 тисячі росіян. Ресторани McDonald's в Україні залишаються тимчасово зачиненими, компанія продовжує виплачувати повну зарплатню своїм співробітникам в країні.

У результаті свого виходу з росії компанія зафіксує витрати у близько 1,2-1,4 млрд доларів для списання своїх чистих інвестицій на ринку.

Нагадаємо, на початку березня McDonald's оголосив, що тимчасово закриє 850 ресторанів у росії, майже через два тижні після того, як російські війська вторглися в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, економіка
В тему

Останні матеріали