4 Травня 2022
Новини

У Попасній та Рубіжному люди мають їжі й води тільки на тиждень

У Попасній та Рубіжному люди мають їжі й води тільки на тиждень

Люди в Попасній та Рубіжному мають харчів і води лише на тиждень.

А доступ до міст ускладнений, евакуація неможлива. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 4 травня.

Каже, що українська влада намагається прорватися хоча б на околиці міст та до сіл поблизу.

І додав, що на території області, яка підконтрольна українському урядові, залишається понад 50 тисяч людей.

«Треба поспішати з евакуацією, адже ситуація погіршується, 9 травня близько. Обстрілів стає все більше. Рубіжне та Попасна поки на паузі, з інших міст ми сьогодні продовжимо вивозити людей», — наголошує Гайдай.

Керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов нам у коментарі також підтвердив, що в людей у Попасній залишилось мало харчів, а у місто неможливо заїхати. Останній разі туди завозили гуманітарну допомогу 28 квітня. А наступного дня, коли в попасну поїхали автобуси, окупанти викрали один з них, а інший розстріляли.

За підрахунками Ханатова, у Попасній наразі залишаються близько 2000 людей.

Нагадаємо, окупаційні війська 3 травня 34 рази обстрілювали та бомбардували міста Луганщини. Через це постраждали 45 будинків та інші об'єкти, а також загинули дві людини.

Під російські ракетно-бомбові удари потрапили Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ та Золоте-4. Також окупанти проводили штурм у районі Попасної, де бої тривають.

російсько-окупаційні війська продовжують наступ на сході України, щоби встановити повний контроль над Донецькою і Луганською областями та утримувати сухопутний коридор з анексованим Кримом. Українські сили оборони щодня відбивають атаки ворога.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ, їжа
В тему