4 Травня 2022
Новини

Консервують Авдіївський коксохімзавод, який обстріляли росіяни

Консервують Авдіївський коксохімзавод, який обстріляли росіяни
В Авдіївському коксохімічному заводі зменшили кількість персоналу, що працює на промислових майданчиках заводу.
Після обстрілів рашистів 3 травня і зранку 4 травня його продовжують консервувати. Про це повідомили пресслужба «Метінвесту» та народний депутат України Муса Магомедов.

Частину співробітників, які можуть працювати дистанційно, перевели на віддалений режим ще на початку березня. На місці лишаються фахівці, які забезпечують збереження промислових потужностей заводу. Напередодні, 3 травня, більшість із цих працівників опинилась під ворожим обстрілом — тоді загинули щонайменше 10 людей та 15 зазнали поранень.

«Консервація означає повне припинення видачі продукції. Її [консервацію] компанія почала досить давно, і цей процес йде до завершення. Робиться все для того, щоб коксові печі втрачали температуру по мінімуму», — розповів нам Магомедов.

Він зазначив, що наразі на заводі працює мінімальна кількість людей, інші — в бомбосховищах: на заводі є 7 укриттів, в яких можуть перебувати 2500 людей. Там є генератори, медикаменти, питна вода та продукти.

Крім того, в «Метінвест» заявили, що готові вивозити усіх охочих співробітників та членів їхніх родин.

Зазначимо, що голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що зранку 4 травня Авдіївський коксохім знов опинився під обстрілом. Цього разу — під мінометним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему

Останні матеріали