27 Жовтня 2021
Новини

Різновиди браслетів: як обрати свій?

Різновиди браслетів: як обрати свій?

Браслети — ювелірні прикраси, які ніколи не вийдуть з моди! Їх різноманіття дозволяє кожному вибрати модель, яка найбільше припаде до душі. Браслети класифікують за 4-ма основними критеріями:

  • Призначення;
  • Місце носіння;
  • Матеріал;
  • Конструкція (тип застібки).

По-перше, золотий або срібний браслет — жіночий, чоловічий або дитячий аксесуар. Від цього залежить сама конструкція, наявність інкрустації й т. п. По-друге, носити таку прикрасу можна не тільки на руці, але й на нозі або передпліччі. До речі, тенденцію одягати шкіряний браслет на передпліччя привнесли у сучасний світ воїни Древньої Греції. Вони вважали, що таким чином можна захиститися від ворожих обстрілів.

Як вибрати браслет залежно від типу конструкції?

Залежно від типу застосованої конструкції, жіночі браслети поділяються на жорсткі й м’які. Жорсткий браслет — металевий аксесуар, який має суцільну конструкцію без спеціального отвору для одягання. Він може бути повністю закритим або ж роз’ємним, тонким і мінімалістичним або широким і яскравим. Загалом виокремлюють 3 типи жорстких браслетів:

  • Пружинний. Складається з відкритої основи й одного або кількох завитків, які частково змінюють свою форму.
  • Шарнірний. Такий аксесуар складається з 2-х частин, які в центрі об’єднує спеціальний захисний механізм — шарнір.
  • Замкнутий. Суцільна й жорстка ювелірна прикраса. Такий аксесуар повинен вільно переміщатися рукою його власниці.

Найпопулярнішими моделями жорстких браслетів вважають бангли, які являють собою тонкий і стриманий аксесуар. Не меншу популярність мають роз’ємні кільця, які вдало доповнять діловий стиль.

Другою великою категорією жіночих браслетів вважають м’які прикраси. Їх, як правило, виготовляють зі срібла або золота, шкіри й текстилю. Серед них виділяють окремі категорії прикрас:

  • Ланцюжкові. Формуються на основі великої кількості однакових ланок, які відрізняються типом плетіння.
  • Глідерні. Такі прикраси також містять багато однакових ланок, але їх з’єднують пружини або шарніри.
  • Плетені. Для їх створення використовують шкіру й тканину. Чудово підходять для повсякденного носіння.
  • Біжутерні. Містять додаткові декоративні елементи (камінці, підвіски, шарми), які гармонійно вплітаються в структуру браслету.

Саме класичні ланцюжкові браслети можна використовувати як персоналізований аксесуар і додавати до них яскраві тематичні шарми й підвіски.

Окремо варто згадати тенісний браслет. Він з’явився в 1987 році, коли в США молода тенісистка Кріс Еверт загубила свою прикрасу під час надважливого матчу. Прикрасу знайшли, але матч дівчина так і не виграла. Тоді вона назвала свій діамантовий браслет “тенісним” і з того часу за прикрасою з інкрустацією великою кількістю прозорих каменів закріпилася саме ця назва.

Отже, зважаючи на чималу різноманітність браслетів на руку, кожна дівчина може обрати варіант, який їй найбільше імпонує!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Ювелірні прикраси
В тему