15 Вересня 2021
Новини

У Криму окупанти виявили прикраси ІІІ століття

У Криму окупанти виявили прикраси ІІІ століття

У Криму під час розкопок в могильнику Опушки знайшли колекцію прикрас III століття н.е.

Як інформують в окупаційному "Кримському федеральному університеті" прикраси зроблені в сердоліковому стилі – одна пара сережок, три браслети та дві нагрудні прикраси.

Зазначають, що вони могли належати тільки високопоставленим особам. Адже знайшли вищеперераховане в похованні предків середньовічних аланів, які жили на території Криму в III ст. н. е.

Прикрас лежали не тільки поруч з останками жінок, а й дітей. На думку археологів, високе соціальне становище в аланських племенах передавалося у спадок.

На відміну від більшості зброї, яку зазвичай клали на поясі похованих, ці мечі завжди були розташовані на головах і плечах похованих воїнів. Такі екземпляри знаходять у різних регіонах Європи, але більша частина походить саме з Криму і Північного Кавказу.

Додають, що унікальність могильника Опушки в тому, що він став місцем поховань 5 стародавніх культур: пізньоскіфської, середньосарматської, пізньосарматської, німецької та аланської.

"Розкопками ми з'єднали ділянки могильника з похованнями різних культур. Зараз ми дослідили 1/7 могильника і, сподіваємося, що подальші розкопки допоможуть визначити причини такої уваги до цього місця носіїв п'яти різних культур", - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, історія
В тему

Останні матеріали