17 Серпня 2021
Новини

Сьогодні останній спекотний день літа? Синоптикиня заявила про погіршення погоди в Україні: детальний прогноз

Сьогодні останній спекотний день літа? Синоптикиня заявила про погіршення погоди в Україні: детальний прогноз

Найближчими днями погода в Україні може різко змінитися. Територією країни прокотяться дощі, які принесуть похолодання. Вівторок, 17 серпня, претендує на роль останнього по-справжньому спекотного дня літа, що минає.

Про це в ексклюзивному бліцінтерв’ю OBOZREVATEL розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха. Далі наводимо її пряму мову.

В Україну йдуть дощі і похолодання

Ця спека вже не буде такою довготривалою. Хіба що вона трохи затримається на півдні та південному сході України до середи, 18 серпня. Але вже починаючи з середи по Київщині очікуємо на достатньо різке зниження температури – до +23… +25 градусів вдень та в межах +19… +20 вночі.

Це пов’язано з проходженням атмосферного фронту, яке розпочнеться у вівторок із західних областей. Фронт буде супроводжуватися короткочасними дощами. У середу дощі і зниження температури очікується у західних і північних областях.

Тому буде вже набагато легше. Температурні значення будуть доволі комфортними. До кінця тижня в денні години матимемо +25… +27 градусів.

На півдні спека ще залишатиметься до середи. Там також пройде цей атмосферний фронт, але опадів буде менше і температура знизиться не так суттєво – до +26… +27 градусів.

У четвер короткочасні дощі й окремі грози перейдуть більше на схід та південний схід. Температура також знизиться – до позначки +24… +25 градусів. У п’ятницю може піднятися до +27 градусів.

Розпочинається сезон холодних ночей

Після проходження атмосферного фронту може відбутися зниження нічних температур до рівня +16… +20 градусів для Києва і трохи нижче для західних областей. Там у нічні години може бути і +12 градусів.

Власне, ночі вже стають довшими, тому це зниження температур є цілком природним.

Прогноз погоди на довгі вихідні і День Незалежності: має бути комфортно
Наразі зарано робити остаточний прогноз на довгі вихідні і на День Незалежності. Але за попередніми даними якоїсь сильної спеки не очікується. Навпаки, доволі комфортні літні температури близько +25 градусів. Але звичайно, це все буде уточнюватися, тому що атмосфера дуже рухлива, активна.

Вівторок може стати останнім спекотним днем цього літа

Напевно, лише один день – вівторок, 17 серпня – може бути по-справжньому спекотним. Ми очікуємо близько +30 градусів. За попередніми прогнозами, 17 серпня – один із найспекотніших днів кінця літа.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прогноз погоди, погода
В тему