29 Листопада 2017
Новини

Якою все-таки буде погода: думки народного синоптика і Гідрометцентру розділилися

Якою все-таки буде погода: думки народного синоптика і Гідрометцентру розділилися

Народний синоптик заперечив Гідрометцентру: грудень принесе сильні морози.  

Літо-2017 продемонструвало українцям безліч погодних сюрпризів: усього за кілька днів температура повітря коливалася від максимальної спеки до легких заморозків. Тому важко спрогнозувати, якою саме буде зима. 

Чого чекати від зимового сезону і чи можливі нові погодні аномалії, розбирався «Апостроф».

За словами завідувача відділу синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, цього року на нашу країну взагалі чекає несувора зима.

«Якщо подивитися на дані світових прогностичних центрів, то за всіма прогнозами, а ця тенденція зберігається протягом останнього періоду, на території України очікується тепла зима. Температура повітря буде на 2-3 градуси вище від норми», – сказала синоптик.

Натомість народний синоптик Леонід Горбань прогнозує морозний грудень.

«У перших числах грудня на українців уже чекають легкі морози: нічні 3-4 градуси нижче нуля, вдень близько нуля. Так буде тривати до 4 грудня. З 4 по 7 грудня очікується відлига – 2-3 градуси тепла. З 10 по 22 грудня знову будуть морози, але на нас чекають «гойдалки». А із 10 по 15 грудня очікується 3-5 градусів нижче нуля. Вже до 16-17 грудня прийдуть сильніші морози: мінус 11-16 градусів. З 23 по 26 грудня знову передбачається відлига, але з 28-го числа повернуться морози, хоч і не дуже сильні – мінус 3-6 градусів», – резюмував Горбань.

Окрім того, народний синоптик спрогнозував і погоду на Новий рік. «Під Новий рік на нас чекає 5-7 градусів морозу. Що стосується опадів, то сніг очікується 2–3 грудня, потім з 14 по 17 і 27-28 грудня. Є надія, що Новий рік буде з легкими морозами і снігом», – сказав Горбань. 

Отже, сподіватимемося, що зима буде сніжною і з морозцем, щоб і болячок було менше, і білосніжна романтика різдвяно-новорічних свят радувала кожного.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему