9 Травня 2021
Новини

Окупаційна «ДНР» провела військовий парад в Донецьку з глядачами

Окупаційна «ДНР» провела військовий парад в Донецьку з глядачами
Угрупування «ДНР» 9 травня провело в Донецьку військовий парад з нагоди 76-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомляють Новини Донбасу. Незважаючи на триваючу пандемію коронавируса, на заході присутні глядачі: люди стоять на площі Леніна і уздовж вулиці Артема. Присутні не дотримуються соціальної дистанції, більшість з них без масок. Разом з тим кількість глядачів є меншою, ніж в доковідні роки. Відкрили парад командири російських незаконних збройних формувань і ватажок «ДНР» Денис Пушилін.

Спочатку по головній вулиці Донецька промарширували члени НВФ. Також у параді брали участь неповнолітні члени руху «Юнармія», курсанти і перші призовники.
Після цього проїхала військова техніка. Були як зразки періоду Другої світової війни, так і сучасне озброєння, яке використовується в боях з армією України.
«ДНР» і «ЛНР» щороку виводять на паради до Дня перемоги важку військову техніку. Місія ОБСЄ констатувала, що це порушує Мінські домовленості, згідно з якими дані одиниці техніки повинні бути відведені за відповідні лінії.

Відразу після параду в Донецьку почалася хода «Безсмертного полку». Колона людей пройшлася по вулиці Артема в напрямку парку Ленінського Комсомолу. На большості учасників акції не було масок.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: днр, парад, війна на сході україни
В тему

Останні матеріали