13 Березня 2024
Новини

На Волині судили ухилянта з Донецька: штраф - 68 тисяч

На Волині судили ухилянта з Донецька: штраф - 68 тисяч

На пункті пропуску «Ягодин» затримали військовозобов’язаного, який замовив фальшиві документи, отримав їх поштою і спробував втекти за кордон.

Любомльський райсуд оштрафував чоловіка на 68 тисяч гривень, пише Сила правди.

На початку грудня 2023 року на пункті пропуску «Ягодин» прикордонники затримали уродженця Донецька Миколу Острожного. Чоловік надав підозрілі документи для перетину кордону: тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії. Під час перевірки виявилось, що обидва документи – підроблені.

Як встановило слідство, чоловік замовив документи через месенджер. Для цього надіслав знімок свого паспорта та особисте фото.

У тимчасове посвідчення військовозобов’язаного внесли особисті дані ухилянта, вклеїли його фотокартку, а також зазначили недостовірні відомості про визнання його непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. Усе це завірили печаткою територіального центру комплектування і соціальної підтримки та підробили підпис начальника установи.

Також на замовлення донеччанину зробили довідку військово-лікарської комісії. У ній йшлося, що чоловік непридатний до військової служби за станом здоров’я. Цей документ також завірили підробленими печаткою та підписами голови й секретаря ВЛК. Липові документи ухилянту відправили «Новою поштою».

У лютому 2024 року Миколу Острожного звинуватили у пособництві в підробці документів та їх використанні (ч.5 ст.27 ч.3, ч.4 ст.358 КК України). У суді він свою вину визнав. Водночас Феміда зважала на пом’якшувальні обставини: чоловік раніше не притягався до кримінальної відповідальності та не має можливості жити за місцем народження через окупацію Донецька.

А 1 березня Миколу Острожного визнали винним. Суддя Любомльського районного суду Сергій Шеремета вирішив оштрафувати ухилянта на 68 тисяч гривень. Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, донецьк, війна на сході україни, суд
В тему

Останні матеріали