21 Липня 2023
Новини

На росії затримали ексватажка «ДНР» Гіркіна

На росії затримали ексватажка «ДНР» Гіркіна

Активного прихильника війни проти України Ігоря Стрєлкова (справжнє прізвище Гіркін), який став відомим після 2014 року, затримали російські силовики.

Про це пише РБК.

У п'ятницю, 21 липня, співробітники правоохоронних органів затримали Ігоря Стрєлкова, розповіли РБК два джерела в правоохоронних органах і підтвердив адвокат Стрєлкова.

Повідомляють, що силовики забрали Стрєлкова з дому близько опівдні. У його квартирі співробітники Слідчого комітету проводять обшук. За попередніми даними, затримання здійснювали за заявою колишнього найманця групи "Вагнер".

Ігор Гіркін-"Стрєлков" – колишній ФСБшник, який у 2014 році брав активну участь у боях за Слов'янськ і в захопленні влади в Донецьку. Він яро підтримує війну, але критикує військово-політичне керівництво. 1 квітня 2023 року Гіркін-Стрєлков разом із Павлом Губарєвим і Максимом Калашниковим створив "Клуб розсерджених патріотів".

18 липня телеграм-канал "Осторожно, новости" повідомив, що в росії звинуватили в дискредитації російської армії соратника "Стрєлкова" – полковника у відставці Володимира Квачкова, який теж активно підтримує війну в Україні, але критикує чинну російську владу і керівництво міністерства оборони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, днр
В тему