6 Квітня 2021
Новини

Поштарі носитимуть пенсії лише до 1 вересня

Поштарі носитимуть пенсії лише до 1 вересня

Українським пенсіонерам після 1-го вересня 2021-го перестануть приносити пенсії "Укрпоштою". Замість цього необхідно відкрити банківський рахунок, або ж це зробить замість одержувача Пенсійний фонд.

  • людей з інвалідністю I групи,

  • осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду,

  • осіб, які досягли 80-річного віку,

  • одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги по догляду.

Відповідно, всі інші громадяни України – одержувачі пенсій та соціальних виплат, для того щоб мати можливість своєчасного отримання належної їм виплати, будуть зобов'язані відкрити рахунок в уповноваженій банківській установі. Відкрити банківський рахунок для отримання пенсії громадяни зможуть також до 1-го вересня 2021 року.

Судячи з усього, постанова стала відповіддю на намір "Укрпошти" підняти плату за доставку пенсій та інших соціальних виплат з 1-го квітня 2021 року. Заяву про підняття тарифів розміщено на офіційному інтернет-порталі національного поштового оператора "Укрпошта".

Послуги з доставки пенсій та соціальних виплат національний поштовий оператор здійснював безконкурентно, маючи монопольне становище на ринку таких послуг. Підняття тарифів збільшувало б фінансове навантаження на державу. Відповідно, уряд, не бажаючи "йти на поводу" у монополіста, розробив і буде впроваджувати комплекс заходів щодо виправлення ситуації шляхом запровадження принципів вільної конкуренції на ринку доставки пенсій та інших соціальних виплат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пенсіонери, пенсійний фонд, пенсії
В тему