4 Листопада 2018
Новини

«Укрпошта» не хоче носити пенсії жителям сіл

«Укрпошта» не хоче носити пенсії жителям сіл

З нового року-2019 українські пенсіонери, яким доставляє пенсії «Укрпошта», можуть залишитися без грошей. За заявою Ігоря Смілянського, глави «Укрпошти»,  дві третини відділень можуть закритись, адже є збитковими – такими є найближчі наміри компанії.

  І в першу чергу почнуть закриватися саме сільські філії «Укрпошти». На жаль, у більшості сел тільки по одному відділенню пошти, тому альтернативи для жителів сільської місцевості в більшості випадків не існує .

Смілянський озвучив термін, коли почне діяти цей  «антикризовий план», що має врятувати  відомство – передбачається, що вже з 1 листопада, адже співробітників мають попередити, згідно з  по КЗпП, про  скорочення чи звільнення за два місяці.

В такому розвитку подій Смілянський обвинувачує Кабмін, який не можу вирішити на користь питання з тарифами : «На доставці однієї пенсії ми втрачаємо 19 грн. Наші збитки за перше півріччя 2018-го склали 536 млн грн. Тому пропоную доставляти пошту і пресу автотранспортом. У села, де живе 500 осіб і менше, пошту доправлятимуть  раз в тиждень, 500-1200 осіб - два рази, 1200-2000 – три».

У відповідь Володимир Гройсман відреагував жорстко на демарш «головного поштмейстера»:  «Вважаю неприпустимим, якщо пенсіонери не отримуватимуть пенсії.  Нехай в «Укрпошті» починають економити з своїх зарплат».

Нагадаємо, що в квітні 2016 року Смілянський очолив «Укрпошту» з  зарплатою 333 тис. грн на місяць. У вересні 2018 року, за даними Мінінфраструктури, його зарплата склала 744 тис. 600 грн/міс.

Всього в «Укрпошті» більше 30 топ-менеджерів отримують в рік понад 1 млн грн зарплати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему