4 Березня 2021
Новини

Бойовики планують видавати перепустки для виїзду з «ДНР»

Бойовики планують видавати перепустки для виїзду з «ДНР»

Російська сторона під виглядом протидіі поширенню новоі коронавірусноі інфекціі продовжує створювати штучні перешкоди на лінії розмежування шляхом запровадження перепусток на в’їзд-виїзд для фізичних осіб і транспортних засобів.

Про це інформує пресслужба Української делегації в Тристоронній контактній групі, пише УНН.

“Окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області найближчим часом планується прииняття т.зв. „закону ДНР „Про деякі питання перетину тимчасовоі лініі фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Украіна““ (03.03.2021 завершується процес його міжвідомчого погодження)”, — зазначили в пресслужбі.

За даними делегації України, новий “закон”, зокрема, передбачає запровадження дозвільноі процедури на виізд осіб з ТОТ у ДО, а також визначає категоріі осіб, яким заборонении в’ізд/виізд з/до “ДНР”.

“Перетин лініі розмежування при виізді (виході) фізичних осіб і транспортних засобів з ТОТ у ДО здіиснюватиметься за наявності перепустки, оформленоі „органами внутрішніх справ ДНР“. Вона видаватиметься фізичним особам, які досягли 18-річного віку, безоплатно строком на 6 місяців. Обов’язковими умовами для видачі такоі перепустки є проходження особами дактилоскопічноі? реєстраціі?, фотографування та перевірка особистих засобів зв’язку заявників”, — йдеться в повідомленні пресслужби.

За даними української делегації, крім цього, при слідуванні за межі ТОТ у ДО на транспортному засобі перепустка має оформлюватися і на транспортний засіб. Розгляд заяв на отримання перепусток “органами внутрішніх справ ДНР” проводиться протягом 15 діб від дати клопотання, або у екстрених випадках — протягом доби.

“При в’ізді (вході) через лінію розмежування фізичноі особи, якій раніше не оформлявся пропуск для виізду (виходу) або термін иого діі закінчився, на тимчасовому пункті контролю „посадовцями ОВС“ проводиться перевірка засобів зв’язку (мобільного телефону) фізичноі особи, обов’язкова державна дактилоскопічна реєстрація і фотографування фізичноі особи”, — зазначили представники в ТКГ.

В Українській делегації не виключають, що аналогічний “нормативнии акт” розробляється і окупаційною адміністрацією на ТОТ у Луганській області.

“Це спричинить подальшу ізоляцію мешканців ТОТ від територіі Украіни, яка контролюється урядом, і наразі реалізується під виглядом протидіі поширенню новоі коронавірусноі інфекціі... Російська сторона — продовжує створювати штучні перешкоди. Санкції, які були продовжені цього тижня проти РФ одночасно США та ЕС, стали закономірним наслідком такого вибору Кремля”, — наголосили в пресслужбі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: днр, лнр, війна на сході україни
В тему