12 Лютого 2021
Новини

З поліцією та скандалом: Луцький райцентр первинної медичної допомоги передали у Ківерці

З поліцією та скандалом: Луцький райцентр первинної медичної допомоги передали у Ківерці

Зі скандалом та поліцією Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги передали на баланс Ківерцівської громади.

Таке рішення прийняли на четвертій позачерговій сесії Луцької районної ради. Його підтримали 33 депутати.

Обговорення цього питання викликало палкі дискусії. Проти цього рішення виступив колектив медичного закладу, представники Аграрної партії та обранці громади з Боратинської сільської ради. Депутатський корпус обурювався, чому заклад не передають на баланс Підгайцівської ОТГ,на території якої розташований мед заклад. На їхню думку опікуватися Луцьким ЦПМСД має та громада, яка довгий час підтримувала центр. Та депутати Луцької районної ради були іншої думки.

До обговорення питання долучилися і ветерани АТО. Вони обурювалися,що зміниться юридична адреса мед закладу і за довідками тепер доведеться їздити у Ківерці. Дійшло навіть до погроз голові Луцької районної ради Олександру Омельчуку. Атовці казали, що піднімуть побратимів і ті прийдуть особисто до голови. Вгамувати ветеранів взявся депутат Луцької районної ради Андрій Лев, однак йому це не вдалося. Зрештою Олександр Омельчук запросив у сесійну залу правоохоронців і лише тоді припинилися дискусії.
Зрештою, проект рішення про передачу Луцького районного ЦПМСД на баланс Ківерцівської громади підтримали більшість депутатів.

«Є рішення сесії Ківерцівської територіальної громади передати їм комунальний заклад «Луцький районний центр ПМСД». Оскільки Підгайцівська ОТГ подібних рішень не приймала. Тому так. Люди на місцях роботу не втратять. Навпаки отримають більшу зарплату за рахунок скорочення адмінперсоналу. Буде нове обладнання для людей, якісніші послуги. Пані Чертюк (головна лікарка Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк,- ред..) не стояла на розвитку ПМСД,а лише відстоювала свої меркантильні інтереси. Сьогодні було рішення провести аудит цієї структури і щоб фахівці дали свої висновки», - розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: медицина, луцьк, Волинь
В тему