12 Лютого 2021
Новини

Лікарі первинки Луцького району здивували космічними зарплатами

Лікарі первинки Луцького району здивували космічними зарплатами

Головна лікарка Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк за листопад 2020 року отримала зарплатню у 189 тисяч гривень, а у грудні минулого року - 150 тисяч гривень.

Цю інформацію вона озвучила на під час четвертого позачергового засідання сесії Луцької районної ради.

Така ж космічна зарплата і у медичної директорки Луцького районного ЦПМСД вона коливалася у межах від 58 до 141 тисячі гривень за місяць. У Оксани ж Чертюк зарплата стартувала від 48 тисяч гривень.

Така велика заробітна плата у головної лікарки ЦПМСД була обумовлена контрактом, який та підписала ще з бувшим головою Луцької районної ради Валентином Приходьком. Зокрема у ньому йшлося, що зарплата нараховується наступним чином: ставка – десять мінімальних місячних окладів і плюс премії - щоквартально у розмірі до трьох посадових окладів керівника,а річна премія – у розмірі до двадцяти чотирьох місячних окладів керівника підприємства. Крім того ще передбачена матеріальна винагорода за ефективне управління майном та інші бонуси.

Сам же Валантин Приходько, який теж був на сесії,перекорнує, до підписання цього контракту його підштовхнули депутати.

«Контракт одноособово я не підписував. Це контракт на основі постанови Кабінету міністрів про оплату праці. Був проголосований депутатським корпусом.Депутатський корпус зобов’язав мене його підписати», - стверджує чоловік.   

Оксана ж Чертюк переконувала, що така велика зарплата їй потрібна, аби допомогти рідному центру. Мовляв віддає свої кревні, щобпідтримати медицину. Хоча документів, які б це засвідчували вона обранцям громади не надала, то ж вони їй не повірили.      

Зазначимо,ситуація з доходами інших працівників Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги виглядає значно скромнішою.

Так,керівники структурних підрозділів отримують зарплату 29 тисяч гривень, лікар загальної практики сімейної медицини та лікар-педіатр отримує 24 тис грн, медична сестра загальної практики сімейної медицини - 12 тисяч грн, фельдшер - 10 тисяч, лаборант - 10 тисяч, водій - 9 тисяч, молодша медична сестра 6 тисяч гривень.

За словами Оксани Чертюк, Луцький районний ЦПМСД на 2018 – 2023 рр спрямував 85% від доходу центру на заробітну плату працівників центру, а 15 % від доходу на функціонування та утримання медичних закладів центру.

Депутатів Луцької райради обурила така ситуація. У результаті обранці громади не підтримали звіт Головної лікарки Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксани Чертюк.

Опісля депутатський корпус заслухав звіт генеральної директорки Горохівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Галини Майко. Виявилося, що у її вотчині не такі космічні зарплати.

Заробітна плата сімейного лікаря у Горохівському райцентрі ПМСД складає трішки більше 14 000 грн, середнього медичного персоналу – майже 6 800 грн, молодшого медичного персоналу – 5 970 грн, а спеціалістів – 11 000 гривень.

Винагорода самої Галини Майко, як генеральної директорки, значно менша, аніж у її колеги, – 24 000 гривень. Лише двічі на рік керівниця отримувала премії – до дня медичного працівника (5 000 грн) та наприкінці року (10 000 грн).  

Звіт Галини Майко депутати взяли до відома.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: медицина, гроші
В тему