9 Лютого 2021
Новини

Польський торт «Краля»: рецепт

Польський торт «Краля»: рецепт

Тісто: 250 г маргарину чи масла, 1,5 скл. цукру, 4 ст. л. води, 3 повні ст. л. какао, 1 ст. л. спирту, 3 яйця, 1,5 скл. борошна і 1 ч. л. розпушувача (повна).

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Крем: 0,5 л молока, 5 ст. ложок манної крупи, 1 скл. цукру, 350 –400 г масла, цедра і лимонний сік – за смаком.

Маргарин, цукор, воду, какао перетопити, довести до кипіння, відставити на 1 хв., і так ще тричі. Коли маса охолоне, додати спирт, 3 жовтки, борошно і розпушувач, перемішати. Окремо збити 3 білки зі щіпкою солі до стійкої піни, додати до тіста і злегка вимішати. Тісто можна пекти одним коржем, який потім розрізати на 2 або 3 частини (залежно від величини форми) чи декілька коржів окремо.

Доки коржі холонуть, зробити крем: із молока та манки зварити, постійно помішуючи, густу кашу. Коли прокипить 5 хв., всипати цукру і ще трохи поварити. Манну масу охолодити і в неї додати за декілька прийомів збите масло. Збити до пишності. Наприкінці всипати лимонну цедру і сік до смаку. Перемазати, лишити, щоб коржі просочилися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: їжа, рецепти
В тему