23 Січня 2021
Новини

Сьогодні в Україні — державний траур

Сьогодні в Україні — державний траур

Сьогодні, 23 січня, через пожежу в будинку для літніх людей "Золотий час" у Харкові оголошено державний траур. 

Про це на брифінгу в Харкові заявив президент Володимир Зеленський, його виступ показав телеканал "Україна 24".

Він зазначив, що поліція і Державна служба з надзвичайних ситуацій доповіли про поточну ситуацію.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові сталася пожежа в приватному будинку для літніх людей. В результаті трагедії загинули 15 людей, ще кілька постраждалих перебувають у лікарнях. За даним фактом порушено кримінальну справу за порушення правил пожежної безпеки.

Державне бюро розслідувань відкрило справу стосовно співробітників ДСНС через службову недбалість. Розглядають три основні версії пожежі: підпал, необережне поводження з вогнем та електрообігрівачами, а також коротке замикання.

Уже затримали 4 осіб у зв'язку з пожежею: директорку нелегального пансіону, власника домоволодіння, орендаря будинку і адміністратора будинку. Фактично керувала пансіоном дружина орендаря будівлі, яка разом з чоловіком, організувала такий бізнес. 

Жінка є директором приватного підприємства. Їй інкримінують причетність до організації нелегального приватного будинку для літніх людей. До цього були затримані троє причетних - власник домоволодіння, орендар будинку і адміністратор пансіонату.

"Всім їм готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу", - заявила Венедиктова.

Генпрокурор додала, що подружжя, які організували будинок для літніх людей в Харкові, оцінювали послуги перебування в пансіонаті "Золотий час" в середньому в 15 тисяч гривень. При цьому на території поруч з пансіонатом працював офіційно оформлений так званий "реабілітаційний центр" для алко та наркозалежних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, харків, трагедія, пожежа, кримінал
В тему