20 Січня 2021
Новини

Чим замінити свіжі овочі й фрукти

Чим замінити свіжі овочі й фрукти

Взимку можливість поїсти свіжі фрукти й овочі, як навесні та влітку, ускладнюється. Які продукти купувати в магазині, щоб вони допомогли вам боротися з апатією, не хворіти і відчувати себе чудово, розповідає нутриціолог Ніна Ходаковська.

Вона рекомендує звернути увагу на сезонні овочі та фрукти, адже вони корисніші, бо не містять стільки нітратів і пестицидів, а навпаки – більше вітамінів і мікроелементів. Також сезонні овочі не піддаються тривалим транспортуванням і зберігаються не так довго на прилавках.

Взимку варто купувати моркву, цибулю-порей, брюссельську капусту, гарбуз і ріпу.

Серед фруктів теж є що вибрати - хурма, гранат, айва, журавлина і різні цитрусові фрукти.

Також можна їсти й всіляку зелень - петрушку, кріп, кінзу і т.д. Адже зелень - це клітковина, яка годує корисних бактерій в нашому організмі. Чим більше клітковини ви споживаєте, тим багатшим і різноманітнішим ваш мікробіом.  

Урізноманітніть ваш раціон крупами, які не містять глютен: гречка, пшоно, , сорго, рис. Ці крупи містять корисні вуглеводи, і вони є «паливом» для нашого організму.

Також зверніть увагу на морепродукти. Сьомга, лосось, форель, молюски, червона ікра - ці продукти містять велику кількість вітамінів і мікроелементів, таких як йод, магній, кальцій, марганець. Рекомендують купувати й м'ясо будь-якого птаха, баранину, козлятину.

В якості перекусу вживайте горіхи . Вони містять корисні жири, вітаміни і мікроелементи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Поради
В тему

Останні матеріали