24 Грудня 2020
Новини

8 стадій, які переживають усі пари

8 стадій, які переживають усі пари

За словами психологів, всі пари проходять через злети і падіння, розчарування, образи і конфлікти, однак це не привід ставити крапку у стосунках. Якщо вчасно усвідомити, що ви разом з обранцем проходите певну стадію, яка неминуча, то можна налагодити спілкування і врятувати ваш союз.

Закоханість (або симпатія)

Ви відчуваєте взаємний потяг і разом з тим боїтеся зробити щось таке, що відлякає (або розчарує) об'єкт вашої симпатії і ви залишитеся наодинці зі своїми почуттями і бажаннями. За словами психолога, на даному етапі відбувається поки ще не усвідомлений вибір, а скоріше відчуття певних інстинктів, які допомагають в результаті знайти когось, хто підійде вам за всіма параметрами.

Всеохоплююча пристрасть

Це сама початкова стадія (після симпатії і закоханості, звичайно) відносин, коли ви буквально розчиняється один в одному, хочете проводити разом якомога більше часу, не звертаючи уваги на оточуючих. Ви не бачите недоліки партнера, зазначаючи лише його переваги.

Становлення вашої пари

Ви вивчаєте звички один одного, розкриваєте один одного і поступово починаєте відчувати себе парою, єдиним цілим. Замість «я» з'являється «ми», і всі свої дії і рішення ви приймаєте з того, що буде краще для вас як для пари, а не для кожного окремо. Буря емоцій вляглася, вам комфортно вдвох настільки, що не хочеться нікого іншого пускати в ваш затишний світ. Ви розвиваєтеся разом, приймаєте рішення з'їхатися, офіційно оформити стосунки, народити дитину і навіть організувати який-небудь спільний проект. Ви починаєте усвідомлювати цінність вашого союзу, заснованого на взаємоповазі та спільних цінностях.

Розчарування і перші конфлікти

За словами психологів, на цей період припадає найбільше розлучень, адже перша ейфорія пройшла, рожеві окуляри спали і ви побачили людину такою, якою вона є насправді (а не такою, якою ви її собі придумали і потім закохалися в свій же придуманий образ ).

Вам здається, що між вами давно вже все вирішено і спільне майбутнє вам не світить. Ви дивуєтеся, де той дотепний чоловік, якого ви обожнювали, і що робить зараз поруч з вами цей невдаха (так-так, саме так на даному етапі ви бачите свого партнера). Вас починає буквально дратувати в ньому все: від якихось нешкідливих звичок до висловлювань щодо погоди. У вас починаються перші серйозні конфлікти, і ви готові все припинити, аби не перебувати поруч і не пускатися до взаємних докорів і звинувачень.

Експерти заспокоюють, що подібна поведінка цілком передбачувана і говорить про те, що ви пройшли стадію закоханості і готові рухатися далі, якщо, звичайно, не псіханете і не підете, голосно грюкнувши дверима.

Робота над помилками і формування думки

Коли приходить усвідомлення того, що очікування і реальність далекі один від одного, як небо і земля, ви можете прийняти це і спробувати побудувати ідеальний світ з людиною, яку колись полюбили або, зрозумівши, що ваші розбіжності непереборні, перестати мучити один одного і розійтися в різні боки. Більшість пар все ж вибирають зберегти відносини на даному етапі і проводять роботу над помилками, щоб виключити можливість конфліктів і непорозумінь в майбутньому.

Сумніви і спроба підлаштуватися під партнера

Ваші стосунки тривають вже кілька років і ні-ні та й з'являється у вашій голові сумнів, а того чи людини ви вибрали і чи дійсно вас чекає з ним світле майбутнє. Ви мимоволі починаєте порівнювати свого обранця з іншими чоловіками і часто це порівняння буває не в його користь.

Якщо на даному етапі ви не зробите необачний крок, кинувшись на пошук свого ідеалу, а вирішите, що людина, яка знаходиться поруч вами дійсно вам дорога, то починається нова, не менш складна стадія - прийняття один одного, жертвування чимось заради відносин і спроби йти на поступки заради набуття щасливого спільного майбутнього.

Прагнення до різноманітності (в тому числі і в сексі)

На цьому етапі ви прагне не набриднути один одному, постійно придумуєте щось нове (в тому числі і в ліжку), щоб урізноманітнити ваше спільне життя і показати, що ви ще можете дивувати партнера.

Якщо раптом один з вас буде намагатися і вкладатися в ці відносини, а інший проігнорує ці старання, то на цій стадії можна зіткнутися з інтрижками на стороні і зрадами. Щоб цього не сталося, постарайтеся допомогти своєму обранцеві, підтримайте його ініціативу і тоді ваші відносини стануть більш глибокими і довірчими.

Повна довіра і гармонія

Конфлікти залишилися далеко позаду, ви вже не намагаєтеся з'ясувати, хто головний у вашій парі і спокійно приймаєте один одного такими, якими ви є (без прикрас і спроб змінити партнера під себе).

Любов трансформувалася в цілковиту довіру і прийняття, ви стали кращими друзями і готові йти разом до кінця. Майбутнє вас вже не лякає і на думку оточуючих вам теж давно вже все одно. Ви знайшли щастя і гармонію, як мріяли колись на самому початку ваших відносин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, чоловіки, жінки, психологія
В тему