17 Грудня 2020
Новини

Незвичайні властивості какао, про які ви не здогадувалися

Незвичайні властивості какао, про які ви не здогадувалися

Британські вчені з Університету Бірмінгема виявили, що вживання какао поліпшує розумові здібності людей, дозволяючи їм швидко вирішувати різні завдання.

Такі висновки були зроблені в ході експерименту за участю 18 чоловіків у віці від 18 до 40 років, передає Kedem.

У першій частині експерименту учасники пили какао з необроблених бобів з високим вмістом флаванолів (антиоксидантів), а в другій - какао з оброблених бобів з низьким вмістом флаванолів. Після вживання напою учасникам експерименту потрібно було вирішити ряд складних когнітивних завдань.

Було встановлено, що присутність флаванолів в какао стимулювало активність мозку, завдяки чому учасники справлялися із завданнями на 11% швидше.

Фахівці вважають, що флаваноли, природним чином містяться в шоколаді, а також у багатьох фруктах і овочах, підвищують рівень насичення крові киснем, за рахунок чого поліпшується розумова активність. Згідно з отриманими даними, вживання какао сприяло зростанню оксигенації крові в три рази.

За словами дослідників, розуміння впливу на мозок продуктів з флаванолами дозволить скласти дієтичні рекомендації з метою поліпшення стану судин мозку і когнітивних здібностей у молодих людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вчені, страви, цікаво знати
В тему