16 Грудня 2020
Новини

5 продуктів, які не варто їсти ввечері

5 продуктів, які не варто їсти ввечері

Усім відомо, що існує перелік продуктів, після яких людина швидко засинає. Однак є й такі, що згубно впливають на сон, шкодять здоров’ю і як наслідок не додають бажаної енергії зранку.

Перегляньте свій раціон, можливо вони домінують у вашому меню і є причиною швидкої втоми і втрати смаку до життя.

  1. Червоне м'ясо. Здавалося б це неможливо, адже саме червоне м’ясо корисне тим, хто мріє схуднути. Однак, червоне м’ясо багате не лише на білки, а й на жири та калорії, тому дієтологи вважають його важкою їжею, зокрема ввечері. В другій половині дня краще куштувати біле (куряче або індиче) м’ясо.
  2. Броколі та цвітна капуста. Ці овочі з категорії «здорового харчування», як виявляється, містять у своєму складі багато нерозчинної рослинної клітковини, що утруднює процес травлення. Через це бажано не споживати їх перед сном, адже невідомо, чи ви зможете насправді насолодитися бажаним відпочинком.
  3. Морозиво. А ви знали, що цей улюблений смаколик мільйонів містить багато калорій та цукру. На думку експертів, саме суміш молочного жиру та вуглеводи, що домінують у складі морозива, важко перетравлюються і через це небезпечні у вечірній час.
  4. Кетчуп. Цей продукт багатий на підсолоджувачі, які стимулюють активне відкладення жиру та підвищують рівень цукру у крові. Водночас кислотність кетчупу нерідко стає причиною розладу роботи шлунку та печії. Тому експерти радять не захоплюватися цим продуктом, а розумно замінити його на корисні оливкову олію чи сік лимона.
  5. Темний шоколад. Цей солодкий смаколик, окрім того, що містить багато цукру, насичує організм людини й амінокислотами, які бадьорять, а не розслабляють організм людини перед сном. Тому двічі подумайте, чи вартий шоколад безсонної ночі.

Як бачите, немає нічого складного і ці продукти можна легко виключити з вечірнього раціону. Тому дбайте про себе замолоду і худніть розумно.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Харчування і дієти
В тему