27 Жовтня 2020
Новини

Словаччина планує зробити тести на коронавірус усім дорослим

Словаччина планує зробити тести на коронавірус усім дорослим

У Словаччині протягом чотирьох наступних вихідних планують зробити тести на коронавірус усім дорослим.

Про це повідомило видання DW.

“Словаччина запланувала за чотири дні пропустити через тести на коронавірус все доросле населення країни. Для цих цілей планується відвести дві суботи й дві неділі. У Словаччині вважають, що в разі успіху, цим прикладом можуть скористатися інші країни світу", - йдеться у повідомленні.

При цьому, у зв'язку з різким стрибком захворюваності, в Чехії з 28 жовтня вводиться заборона залишати будинки в нічний час: з 21:00 до 5:00. За словами міністра охорони здоров'я Романа Примули, який покидає свою посаду, схвалені раніше заходи виявилися не дуже ефективними.

Тим часом у Німеччині думають над "полегшеним локдауном". За інформацією газети Bild, канцлер ФРН Ангела Меркель наполягає на введенні нових серйозних обмежень в боротьбі з коронавірусом, які видання позначає як "полегшений локдаун". Так, повинні бути закриті бари і ресторани, проте - на відміну від весняного карантину - школи і дитсадки продовжать працювати (за винятком районів з особливо поганою статистикою захворюваності). Магазини також залишаться відкритими, але з додатковими обмеженнями, пише німецька газета, посилаючись на інформовані джерела.

Додамо, що з початку пандемії у світі заразилися понад 43,5 млн осіб, понад 1,1 млн померли. Вилікувалися понад 32 млн пацієнтів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, коронавірус
В тему

Останні матеріали