27 Жовтня 2020
Новини

На Волині відійшов у вічність керівник заслуженого ансамблю «Колос»

На Волині відійшов у вічність керівник заслуженого ансамблю «Колос»

Відійшов у вічність народний артист України, багаторічний керівник заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос» Олександр Огороднік.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Олександр Огороднік народився 7 вересня 1947 року в селі Сірнички Локачинського району Волинської області. В 1971 році закінчив Луцьке державне музичне училище за спеціальністю диригент – хормейстер. Олександр Володимирович в системі культури працював з 1962 року. З 1965 року пов'язав свою діяльність з ансамблем «Колос». Працював спочатку баяністом, пізніше хормейстером, а з 1989 року – художнім керівником.

Під керівництвом Олександра Огородника ансамбль «Колос» став лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних фольклорних фестивалів, оглядів, конкурсів, здобув десятки престижних нагород. Майже щорічно представляв українське народне мистецтво у багатьох країнах світу.

"Народний артист України умів працювати з людьми, користувався авторитетом і повагою серед працівників культури області, України, учасників ансамблю. Він був тим керівником, який ніколи не скупився на добре слово, підтримку, не шкодував ні сил, ні часу, щоб втілити нове", - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, смерть
В тему

Останні матеріали