7 Вересня 2020
Новини

В Україні хочуть законодавчо врегулювати дистанційну роботу

В Україні хочуть законодавчо врегулювати дистанційну роботу

В Україні хочуть врегулювати дистанційну роботу на законодавчому рівні.

Про це пише "Громадське".

Текст законопроєкту оприлюднили на сайті Верховної Ради. Ним пропонується запровадити два самостійних види роботи – дистанційну та надомну. Роботодавці при укладенні трудового договору про дистанційну чи надомну роботу матимуть право отримувати відомості про його місце проживання або інше місце, звідки він буде виконувати роботу (з метою належного оформлення працівника).

Ініціатори документу хочуть забезпечити можливість працівникам ознайомитися з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами. Це ті документи, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, обмінюючись електронними документами. Також вони пропонують передбачити можливість дистанційного ознайомлення працівника з вимогами щодо охорони праці завдяки відеозв’язку.

Згідно з документом, працівник матиме можливість поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи у звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця. Власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган буде зобов’язаний не менш ніж за два місяці ознайомити співробітників з умовами та специфікою переведення на режим гнучкого робочого часу. Також він має забезпечити точний облік відпрацьованого часу та ефективний контроль за раціональним використанням робочого часу працівником.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, робота
В тему