24 Липня 2020
Новини

Світовий банк поставив вимогу перед Україною через підпал будинку Шабуніна

Світовий банк поставив вимогу перед Україною через підпал будинку Шабуніна

Представництво Світового банку в Україні вимагає від влади оперативно розслідувати справу про підпал будинку антикорупційного активіста Віталія Шабуніна.

Як повідомили у прес-службі відомства у Facebook, Світовий банк стурбований цією подією.

Представництво закликає українські органи влади притягнути винних до відповідальності.

"Світовий банк приєднується до ЄС, Великобританії та інших міжнародних партнерів, висловлюючи глибоку стурбованість пожежею в будинку антикорупційного активіста Віталія Шабуніна та загрозою для його сім'ї. Ми закликаємо українські органи влади забезпечити неупереджене та оперативне розслідування, щоби винні були притягнуті до відповідальності. Громадянське суспільство відіграє ключову роль в боротьбі проти безкарності корупціонерів і повинно бути в змозі виконувати свою місію вільно від залякування та насильства", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, засновник Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що невідомі спалили його будинок під Києвом. Це сталося вночі 23 липня, але в результаті НП ніхто не постраждав. Мати активіста пов'язує підпал із роботою сина.

Президент Володимир Зеленський назвав підпал ознакою того, що суспільство так і не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: підпал, кримінал, Україна
В тему