23 Липня 2020
Новини

Пожежа у будинку активіста-антикорупціонера: знайшли залишки вибухівки

Пожежа у будинку активіста-антикорупціонера: знайшли залишки вибухівки

Речниця поліції Київської області Віталія Грохольська зазначила, що говорити про вилучені з будинку голови ЦПК Віталія Шабуніна предмети поліція зможе, коли отримає висновки експертиз.

Співзасновниця ГО "Центр протидії корупції" Дарія Каленюк заявляє, що на місці пожежі знайшли залишки вибухівки. Про це у стрімі повідомила Каленюк з місця події, - пише "Українська правда".

"Уже очевидно, що це був підпал. Із того, що я можу неекспертно коментувати, то на порозі ідентифікували пристрої. Схоже на те, що це пристрої, які і були вибухівкою. Листочком під №5 позначена ця вибухівка. Під порогом її знайшли. Тепер залишилося знайти, хто підклав цю вибухівку", - зазначила Каленюк.

У поліції підтвердити чи спростувати цю інформацію не змогли.

За словами речниці, наразі на місці працюють фахівці: експертна лабораторія поліції Київщина, лабораторія Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, експерти пожежно-технічної служби ДСНС, і що вони знайшли, наразі невідомо, бо комплексна робота ще триває.

Наразі за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (умисне знищення майна шляхом підпалу) ККУ.

Нагадаємо, голова правління та співзасновник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін заявив, що його будинок підпалили, минулося без жертв. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пожежа, київ, вибух, поліція
В тему