23 Липня 2020
Новини

Зеленський прокоментував підпал будинку Шабуніна

Зеленський прокоментував підпал будинку Шабуніна

Президент України Володимир Зеленський назвав підпал будинку активіста Віталія Шабуніна ознакою того, що "наше суспільство так і не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь".

Як написав глава держави на своїх сторінках в соціальних мережах, суспільство "не може відмовитися від нецивілізованих форм з'ясування відносин. Не може перестати грати в демонстративне насильство".

"Особисто мене це дуже хвилює та засмучує. Так, я розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів. Очевидно, що кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади й особливо на наші правоохоронні органи.

На жаль, це дійсно дуже погана історія. Тому що, незалежно від поглядів, позиції, громадської активності, будь-яка людина в нашій країні має абсолютне право на недоторканність і свою, і свого житла. Це ж аксіома для зрілих і цивілізованих країн", – заявив Зеленський.

Президент зажадав від правоохоронців "розібратися" в ситуації і висловив співчуття Шабуніну та всім українцям, які "через свою громадянську позицію потрапляють в такі неприємні ситуації".

"Винних потрібно обов'язково знайти і покарати. Саме так – знайти і покарати. А ми – суспільство – все-таки повинні навчитися толерантного ставлення до тих, хто має свою позицію щодо спірних питань", – додав він.

Зеленський – про підпал будинку Шабуніна: суспільство не може отямитися після соціальних потрясінь

Нагадаємо, що активіст Віталій Шабунін повідомив, що невідомі спалили його будинок під Києвом. Це сталося вночі 23 липня, але в результаті НП ніхто не постраждав. Мати активіста пов'язує підпал з роботою сина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кримінал, володимир зеленський, підпал, Україна
В тему