17 Червня 2020
Новини

Україна – найбільш замінована країна світу

Україна – найбільш замінована країна світу

За попередніми оцінками, з початку російської агресії сукупна площа замінованих районів – близько 7 тис. кв. км на підконтрольній території та близько 14 тис. кв. км на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

Депутатка від фракції «Слуга народу», член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук наголошує, що сьогодні Україна є однією з найзамінованіших країн світу. Про це вона сказала під час розгляду законопроєкту про внесення змін до закону «Про протимінну діяльність в Україні» (№ 2618), інформує УНІАН.

«На сьогодні Україна є однією з найзамінованіших країн світу. За попередніми оцінками, з початку російської агресії сукупна площа замінованих районів – близько 7 тисяч квадратних кілометрів на підконтрольній території та близько 14 тисяч квадратних кілометрів на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та Автономної Республіки Крим», – наголосила Верещук.

Для порівняння вона додала, що територія Чорногорії – близько 14 тисяч квадратних кілометрів.

«Ці факти впливають на життя близько 2 мільйонів людей на сході, становлять загрозу об’єктам цивільної інфраструктури. Постраждали вже близько 2,5 тис. осіб, загинули 977, поранено 1 тис. 528», – сказала депутатка.

За її словами, за майже рік дії закону «Про протимінну діяльність в Україні» від мін та вибухонебезпечних залишків уже постраждала 101 особа, з них 27 дітей.

«Міжнародний досвід та попереднє оцінювання при наявному стані справ встановлює для розмінування наших територій строк 300 років і 150 мільярдів і більше гривень на розмінування», – наголосила парламентарійка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, замінування
В тему