27 Квітня 2020
Новини

Як Україна буде виходити з карантину та жити по-новому

Як Україна буде виходити  з карантину та жити по-новому

В Україні, починаючи з 11 травня, почнуть послаблювати карантинні обмеження. При цьому план виходу з карантину, розроблений Кабміном, включає п'ять етапів.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

План виходу з карантину

В кінці минулого тижня Кабмін презентував план виходу з карантину, який планую запустити з 11 травня. Відповідний план складається з 5 етапів, запуск кожного з яких планується з інтервалом в 10 днів при певних умовах.

Так, на першому етапі планується відкриття парків, салонів краси, оптової та роздрібної торгівлі, кав'ярень (обслуговування на винос). Також будуть дозволені тренування в командних видах спорту.

На другому етапі зможуть працювати заклади громадського харчування, але з обслуговуванням на винос, готелі, фітнес-центри, а також відновиться навчання у випускних класах шкіл і підготовка до ЗНО.

На третьому етапі відкриють спортивні та дитячі майданчики, частково відновить роботу метро (спецперевозки), ТРЦ, театри, кіно, кафе і ресторани.

Четвертий етап - повноцінно запрацює метро і весь наземний громадський транспорт.

На п'ятому етапі всі обмеження будуть зняті.

Нові соціальні стандарти

В Кабміні анонсували нові соціальні стандарти життя, яких необхідно дотримуватися і після закінчення карантину. На думку прем'єр-міністра Дениса Шмигаля нові норми життя будуть актуальні не тільки до кінця 2020 року, але і в 2021.

Так, в Кабміні анонсували зміну соціальної поведінки. Зокрема:

  • уникати натовпу;
  • дотримувати дистанцію в 1,5 метра;
  • дезінфекція приміщень;
  • наявність антисептиків;
  • масочний режим і рукавички;
  • забезпечення підлеглих засобами індивідуального захисту.

Також передбачається перехід на так звану "економіку недоторканності": онлайн-продажі, безготівкові розрахунки, безконтактна доставка, спецобслуговування в супермаркетах, кафе і ресторанах.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, карантин
В тему

Останні матеріали