11 Червня 2020
Новини

В Одесі вода змінила колір і стала смердіти

В Одесі вода змінила колір і стала смердіти

В Одесі вода в чорноморських лиманах почала зеленіти, що призвело до масового мору креветки. Така екологічна НП сталася в Хаджибейському лимані, а зміну кольору води показали на знімках із супутника.

Про це повідомляє "Думська".

Дно водойми вкрите шаром з мертвих ракоподібних, а сморід відчувається в десятках метрів від води.

Вчені говорять, що у всьому винні недавні зливи, після яких відбулося різке підвищення температури повітря та води. Через що в лиманах почали бурхливо розмножуватися синьо-зелені водорості, які гинуть і гниють, забираючи кисень.

В <a href=Одесі вода змінила колір: сморід стоїть страшний" data-src="/static/ckef/img/1_3732.jpg" class="" />

"Причин мору креветки в лимані може бути багато - від різкого підвищення температури повітря до забруднення води під час нещодавніх дощів", - кажуть фахівці.

Місцеві мешканці кажуть, що таке відбувається на лимані кожен рік, коли стовпчики термометрів перетинають позначку в 30 градусів.

В <a href=Одесі вода змінила колір: сморід стоїть страшний" data-src="/static/ckef/img/picturepicture_159179429017268226300240_5833.jpg" class="" />

Зазначимо, що ближче до середини літа часто синьо-зелені водорості добираються і до Одеських пляжів. Що робить відпочинок біля води неможливим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: екологія, Україна, одеса
В тему