29 Травня 2020
Новини

Благодійники допоможуть відбудувати згорілий будинок у Рожищі

Благодійники допоможуть відбудувати згорілий будинок у Рожищі

Без документів, одягу,  даху над головою – у Рожищі 11 сімей потрапили у справжню біду. Нещадний вогонь забрав у людей все, що вони заробили за десятки років щоденної важкої праці.

Пожежу, що спалахнула у приміщенні колишнього гуртожитку фабрики «Динамо»,  приборкували 2 години. Проте ні майно, ні будинок не вдалося врятувати. Згоріли й гроші, що люди зберігали у своїх квартирах.

Згорілий гуртожиток у Рожище

Відтак, аби допомогти сім'ям, які через пожежу залишились без даху над головою, 28 травня відбулась зустріч народного депутата Вячеслава Рубльова, директора БК "Інвестор" Андрія Разумовського, директора ТОВ "Бетон Брук Сервіс" Сергія Стрихарчука та очільника Рожищенської РДА Сергія Шкоди. 

Недарма волинська земля славиться чуйністю та співчуттям. Адже першим на людську біду  відгукнувся відомий на Волині будівельник, директор компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

Не словом, а ділом – у Рожище для погорільців від директора "Інвестора" вже приїхали 35 кубів газоблоків та клей для них на загальну суму 60 тисяч гривень. Цих газоблоків вистачить, аби відбудувати половину приміщення, площа якого до пожежі становила 400 кв.м.

БК Інвестор привезла блоки для погорільців

"Андрій Разумовський став першою  міцною ланкою «Ланцюга добра». Вірю, що і інші меценати та благодійники відгукнуться на людську біду. Аби  32 людини не залишились  стояти самотньо серед попелища рідної домівки, яку знищив невблаганний вогонь, - наголосив Сергій Шкода. – До слова, на своїй посади голови райдержадміністрації я стикнувся з тим, що пожежа, чомусь, не підпадає під визначення «стихійне лихо». Отож, я не можу з місцевого бюджету виділити кошти для погорільців".

"Ми не могли залишитись осторонь. Я дивився на фото знищеного гуртожитку, і серце краялось. Одразу подумав, а що ж буде з людьми? Отож, порадившись на фірмі, вирішив привезти газоблоки – це основна частина майбутнього нового приміщення, - розповів Андрій Разумовський.  – Я довіряю представникам місцевої влади. І вірю, що уся запропонована допомога піде лише на потреби  людей".

"Двадцять років ми з родиною проживали у цьому будинку. Ще коли я працювала на фабриці «Динамо», нам запропонували обладнати приміщення під квартири. Ось так люди розжилися на власне житло, - розповідає одна із постраждалих Оксана Ткачук. – І тут така біда. Пожежа трапилась серед білого дня. Вогонь за 12 хвилин знищив дах. А потім вже запалав увесь будинок. Через сильне задимлення ми навіть не могли зайти до квартири, щоб хоч щось врятувати. Потім вже поліцейський знайшов наші наполовину обгорілі документи…".

Ще одна постраждала, голова ОСББ пані Надія Колбон сподівається, що до осені вдасться підняти дах на зруйнованому пожежею будинку, адже зараз вона з чоловіком тимчасово живе у квартирі без води, газу, опалення:  «Господарі цієї квартири поїхали жити в село. І нам дозволили тут пожити. Сподіваюсь, що благодійники дослухаються до нашого прохання та допоможуть».

"Ми ведемо перемовини і з іншими забудовниками, виробниками бруківки, лісівниками тощо. Загалом для відновлення цього будинку потрібно близько 5 млн гривень.

Влада на різних рівнях не може стояти осторонь проблем людей. І не «кормити» порожніми обіцянками, а справді щось робити. Так, в країні нелегка економічна ситуація, але вірю, що на заклик погорільців у Рожищі таки відгукнуться небайдужі. А коли люди гуртуються, разом борються з негараздами, то подолати їх можна швидше", - зауважив  народний депутат  Вячеслав Рубльов

Влада та меценати - разом сила!

Отож, для тих, хто хоче допомогти, пропонуємо перелік першочергових матеріалів:

- бетон для зміцнення фундаменту

- арматура: діаметром 12мм – 1572 п.м, діаметром 16 мм – 895 п.м.

- газоблоки: розміром 0,3 х 0,2 х 0,6 – 68 м3 , розміром 0,1х 0,2 х 0,6 – 29 м3

- клей для газоблоків

Для надання фінансової допомоги:

UA953033980000026005300428389 «Ощадбанк»

МФО 303398,

Код отримувача 37828424

ОСББ «Динамовці»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, рожище, пожежа, допомога, Андрій Разумовський
В тему

Останні матеріали