13 Травня 2020
Новини

Коли в Україні може бути другий етап послаблення карантину

Коли в Україні може бути другий етап послаблення карантину

В Україні можливий перехід до другого етапу послаблення карантинних обмежень.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив на засіданні уряду, пише УП.

"З 11 травня в Україні вступили в дію карантинні пом’якшення. Це перший етап послаблення – бізнес, який було призупинено, почав повертатися на роботу, поступово відновлювати ділову активність. Але звертаю увагу: це не означає, що коронавірусу більше немає або він став менш небезпечним… Зараз ми фактично на так званому плато захворюваності, коли щодня кількість тих, хто захворів, приблизно на одному рівні, але кількість тих, хто одужав, збільшується. Сьогодні є рекордна кількість тих, хто одужав, – 343 людини, вперше такий показник високий.

На жаль, він поки що не перевищує кількості захворілих сьогодні.  Але ця помірна статистика – це результат наших заходів, відповідальності громадян і бізнесу.

Якщо ситуація буде рухатися за таким позитивним сценарієм, з 22 травня можливий перехід до другого етапу послаблень. Ми працюємо  над цим спільно з Міністерством охорони здоров’я, з головним державним епідеміологічним лікарем, з іншими міністерствами і міністрами. Але це ще не буде означати повне скасування карантину. Наголошуємо на цьому", - зауважив Шмигаль.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, Україна, коронавірус, Надзвичайні події
В тему