11 Травня 2020
Новини

Фото пляжу в Трускавці 90 років тому

Фото пляжу в Трускавці 90 років тому

На вулиці травень, і вже через кілька тижнів буде літо, тому саме час поговорити про відпочинок на теплому сонячному пляжі. Проте сьогодні ми не будемо нашим читачам розповідати про європейські курорти. Нижче мова піде про пляж на вітчизняному курорті в Трускавці на Львівщині. Напевно, багато наших читачів бували в Трускавці, або принаймні чули про лікувальні властивості місцевої води.

Особливо популярним був Трускавець в міжвоєнний період. Саме в той час там існував атмосферний пляж, куди приїздили відпочивальники з усіх усюд.

Сьогодні хочемо вас познайомити із панорамними фото пляжу на  курорті в Трускавці. Ці кадри датуються 1930-ми роками, проте відпочивати в тих місцях почали набагато раніше.

Офіційною датою заснування курорту в Трускавці вважається 1827 р. Напочатку тут було споруджено перші вісім ванн, які наповнювали цілющою водою.

В кінці ХІХ ст. інженер Юзеф Вичиньскі орендував Трускавець і збудував тут ресторан, упорядкував центр міста і парк, ініціював будівництво таких місцевих відпочинкових вілл, як: «Гражина», «Яніна», «Марія», «Софія», «Гелена», «Світязянка», «Моя», «Саріуш», «Під Білим Орлом», «Під Матір'ю Божою».

Варто сказати, що в цей період активно розвинулась туристична інфраструктура, з’явилась нова водолікарня. Також покращився доїзд до курорту, а ми знаємо наскільки це важливо.

Потім був споруджений новий вокзал у 1912 році. Трускавець отримав залізничне сполучення з європейськими столицями Віднем, Краковом, Познанню, Прагою, Варшавою, Берліном. Тому не випадково відпочиваючі на фото на пляжі в Трускавці схожі так на стильних європейців. Сюди приїздили, бо було досить комфортно.

У 1913 р. Трускавець нагородили Великою золотою медаллю за успіхи в розвитку курорту. Перед Першою світовою війною існували плани подальшого розширення курорту, зокрема канатної дороги.

В міжвоєнний період Трускавець був в усіх туристичних путівниках Другої Речі Посполитої і входив в топ курортів. Як свідчить статистика, у 1923 році тут було 6080 відпочивальників, у 1927 році—12633 осіб, у 1931 році - 14659 чоловік, а сезон 1933 року зібрав аж 17000 осіб.

Про розкіш та якість курорту ми можемо також судити з представлених світлин пляжу в Трускавці, які доводять, що Трускавець не поступався кращим курортам Європи.

Джерело фото: https://tytus.edu.pl/

Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Фото, історія
В тему