7 Травня 2020
Новини

Держвиконавці хочуть стягнути з Приватбанку $250 млн на користь Суркісів

Держвиконавці хочуть стягнути з Приватбанку $250 млн на користь Суркісів

Приватбанку надіслали постнови, у яких зобов'язують виплатити більше 250 мільйонів доларів за депозитними договорами родини Суркісів. 

Про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що банк 5 травня отримав від держвиконавця Печерського відділу державної виконавчої служби Мін'юсту 4 нові постанови про відкриття виконавчих проваджень щодо стягнення з банку на користь Суркісів більше 250 млн доларів.

"Враховуючи, що державним виконавцем продовжуються вчинятися незаконні дії при примусовому виконанні ухвали Печерського райсуду від 09.02.2017, Приватбанк звернувся із заявами до правоохоронних органів, Печерського райсуду м. Києва та на ім'я міністра юстиції з вимогою надати правову оцінку діям державного виконавця", - заявили у банку.

"За дивним збігом обставин, не зважаючі на існування автоматизованої системи розподілу справ, всі виконавчі провадження були відкриті тим же державним виконавцем Печерського ВДВС Мінюсту, що звернувся до Печерського райсуду за роз'ясненням ухвали 2017 року. Певні дії саме цього виконавця стали підставою для численних скарг Приватбанку, що досі проігноровані", - підкреслили у Приватбанку.

Нагадаємо, що 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи № 826/20221/16 за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з АТ КБ "ПриватБанк" особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів на акції додаткової емісії ПриватБанку (bail in) і стягнення з державного ПриватБанку 1 мільярда гривень.

Висновки Великої Палати Верховного Суду у цій справі безпосередньо впливатимуть на результати розгляду усіх справ, пов'язаних із оскарженням націоналізації ПриватБанку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: приватбанк, Україна
В тему