7 Травня 2020
Новини

У Грузії з 1 липня прийматимуть закордонних гостей

У Грузії з 1 липня прийматимуть закордонних гостей
У Грузії з 15 червня відновиться місцевий туризм.

А, як зазначив прем’єр-міністр Георгій Гахарія, з 1 липня прийматимуть туристів з-за кордону. Про це Гахарія розповів 7 травня під час презентації антикризового плану з відновлення туризму в країні, повідомляє hromadske.

«Ми зробимо це (відновлення туризму — ред.) шляхом створення “коридорів безпеки” на сухопутному кордоні із сусідніми країнами, а також створюючи можливості для таких коридорів під кутом зору двосторонніх перемовин із країнами, які складають для нас туристичний інтерес. Ці перемовини вже почалися», — сказав прем'єр Грузії, не уточнивши, про які країни саме йдеться.

Нагадаємо, з 21 березня в Грузії ввели надзвичайний стан через епідемію коронавірусу SARS-CoV-2. Із 23 березня заборонили також пасажирські перевезення залізничними шляхами, а із 17 квітня — пересування на легкових авто.

Надзвичайний стан у Грузії передбачає заборону зібрань понад 10 осіб, обмеження щодо пересування країною та перетину її кордонів, використання владою країни у виключних випадках майна фізичних чи юридичних осіб, регулювання цін на окремі товари (приміром, медикаменти) тощо.

Попередньо надзвичайний стан діяв до 21 квітня, тоді його продовжили ще на місяць — до 22 травня.

Станом на 7 травня в Грузії виявлено 615 випадків інфікування SARS-CoV-2, зокрема 9 летальних, водночас 275 людей вилікувалися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: грузія, туризм, карантин, коронавірус, Надзвичайні події, Світ
В тему