5 Травня 2020
Новини

Коли відбудеться ключова справа у націоналізації ПриватБанку

Коли відбудеться ключова справа у націоналізації ПриватБанку
У Верховному суді розгляд справи про депозити родини Суркісів у ПриватБанку відбудеться 18 травня.

У Національному банку України зазначають, від рішення ззалежатиме подальша доля оскарження націоналізації банку.

У минулий понеділок, 27 квітня, Велика Палата Верховного суду зняла з розгляду цю справу. Судді звернулися до Офісу Генерального прокурора та Вищої ради правосуддя із заявою про тиск на суд. Пізніше стало відомо, що розгляд процесу продовжиться о 10:30 18 травня.

Нагадаємо, що від рішення у цій судовій битві залежить, чи повинен буде державний ПриватБанк виплатити кошти особам, пов’язаним із Коломойським.

" Члени сім’ї Суркісів намагаються у суді довести, що не є пов'язаними з ексвласниками ПриватБанку. Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in. У рамках цієї процедури, гроші на їх рахунках у ПриватБанку були стягнуті на користь держави. Також від рішення залежить хід всіх інших судових процесів про націоналізацію Приватбанку. Це справи, у яких Ігор Коломойський хоче визнати незаконною націоналізацію ПриватБанку та повернути його собі", - йдеться у повідомленні.

Деталі: Родина Суркісів оскаржує процедуру bail-in, яку Національний банк проводив у ході націоналізації. Ця процедура передбачає, що великі депозити низки осіб у банку обміняли на акції ПриватБанку, а самих цих осіб визнали пов'язаними з банком.

Обмінявши депозити на акції ПриватБанку, держава у 2016 році фактично визнала родину Суркісів акціонерами ПриватБанку, а їхні акції, разом з акціями всіх інших акціонерів, зокрема Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, купила за 1 гривню.

Процедуру провели для того, аби зменшити тягар на націоналізований банк, адже він не мав змоги обслуговувати значні за розміром депозити пов'язаних осіб — розмір депозитів Суркісів (Ігор, Григорій, Рахміль, Світлана, Марина Суркіси та Ковалик Поліна) складав понад 1 мільярд гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: приватбанк, суд
В тему

Останні матеріали