1 Травня 2020
Новини

Найважливіші цифри та факти про коронавірус за 1 травня

Найважливіші цифри та факти про коронавірус за 1 травня

У світі зафіксували понад 3 мільйони 337 тисяч випадків коронавірусу, в Україні — 10 тисяч 861.

Загальна картина в світі та Україні по карантину станом на 15:34 1 травня

20:22 – в Великобританії кількість загиблих перевищила 27,5 тисячі осіб. За останню добу померли 739 людей. Всього заразилися понад 177 тисяч.

20:01 – в Туреччині заразилися вже 122 392 людини (2 188 нових випадків за добу). Летальних випадків в країні 3 258. Вилікувалися 53 808 осіб (за добу 4 922).

19:38 – Травневі свята стануть останніми з небезпечних вихідних, які можуть сприяти масовому скупченню людей і відповідно поширенню коронавірусу COVID-19, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Після них обмеження почнуть послаблювати.

18:50 – Президент Володимир Зеленський в своєму відеозверненні похвалився тим, що його команді вдалося забезпечити регулярну доставку в Україну необхідних коштів для боротьби з коронавірусом COVID-19.

Головне, про що говорив президент:

  • Забезпечено доставку до України вантажів для боротьби з коронавірусом.

  • На програму для малого і середнього бізнесу під 3-5% передбачено до 30 млрд грн.

  • На виплату збільшення мінімальної допомоги безробітним направлено 6 млрд грн.

  • У процесі запуску програма соціального захисту сімей для ФОПів.

  • Розроблено критерії щодо відновлення роботи продуктових і аграрних ринків.

  • На дороги в цьому році виділять понад 100 млрд грн.

  • На травневі свята громадянам слід залишитися вдома, щоб пройти "вирішальний шторм".

  • Також він розкритикував мера Черкас за скасування карантину.

17:35 - У Росії станом на30 квітня кількість хворих на коронавірус збільшилася на 7933 випадки і становить 114 тисяч осіб.

17:05 - В Україні 93-річна пацієнтка, заражена коронавірусом, поборола хворобу. Жінка отримала негативний тест на COVID-19 через три тижні після зараження.

16:56 – Мер Черкас Анатолій Бондаренко відповів на погрози міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо жорсткої реакції на рішення послабити карантин в місті. Він заявив, що його не залякати кримінальним переслідуванням, а рішення пом'якшити обмежувальні заходи – це відновлення соціальної справедливості.

16:32 – У Вірменії послаблять карантин з 4 травня, поступово відновиться виробництво, ресторанам і кафе дозволять працювати на відкритому повітрі. Також відкриють салони краси та спортзали (тільки для професійних спортсменів).

16:21 – В Азербайджані карантин через COVID-19 продовжено до 31 травня, однак з поетапним пом'якшенням його умов.

16:12 – В Іспанії за добу померла 281 особа. Загальна кількість летальних випадків зросла до 24 824. Водночас влада вже готується послаблювати карантин, з 2 травня людям дозволять виходити з самоізоляції на прогулянку.

16:08 – Пандемію коронавірусу COVID-19 вдасться взяти під контроль після того, як у двох третин населення з'явиться до нього імунітет. Вона може затягнутися на два роки, сказано в доповіді Центру з вивчення інфекційних захворювань при Університеті Міннесоти в США.

13:43 – Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстко відреагувати на ослаблення карантину в Черкасах. Він закликав мера міста перестати ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор. Поліція відкрила кримінальне провадження.

13:21 – У Києві у двох гуртожитках виявили коронавірус COVID-19, тому вони були закриті на карантин.

12:20 – У Британії здійснили прорив у розробці вакцини проти COVID-19.

11:43 – В Україні склалася сприятлива ситуація, яка дозволяє почати ослаблення карантину, введеного через епідемію коронавірусу COVID-19, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він закликав українців на травневі свята залишатися вдома.

10:40 – Кількість нових заражених коронавірусом в Україні за останню добу збільшилася на 455 осіб. Станом на ранок п'ятниці, 1 травня, в країні зафіксовано 10 861 підтверджений випадок, з них 272 людини померли і 1 413 одужали.

10:38 – Німеччина відкриває музеї, Франція – школи, а Італія – ресторани: як Європа виходить із карантину.

09:31 – Вчені з британського інституту Institute for Fiscal studies дійшли висновку, що смертність від коронавірусу серед представників різних етнічних груп у Великобританії значно відрізняється.

Найвищий рівень летальності в лікарнях країни на душу населення зафіксовано серед чорношкірих вихідців з країн Карибського регіону і африканських країн, а також Пакистану й Бангладеш. Цей показник удвічі-тричі рази вищий, ніж серед білого населення країни.

Також смертність виявилася вищою в діаспорі індійців та малих етнічних групах білого населення. Ірландців ж визнали єдиним етносом, число смертей в якому виявилося меншим, ніж серед британців.

03:05 – Вчені протестували кілька типів масок і з'ясували, які тканини краще годяться для захисту в період пандемії COVID-19.

01:30 – У Чернівцях священник УПЦ МП демонстративно кашляв на журналістів, вимагаючи закрити їхню редакцію на карантин.

00:34 – Коронавірус завдав нового удару по Буковині: кількість заражених зросла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, коронавірус, карантин
В тему