13 Квітня 2020
Новини

В Україні після карантину хочуть внести зміни до держбюджету

В Україні після карантину хочуть внести зміни до держбюджету

У ВРУ після карантину хочуть зібратися для повторного внесення змін до держбюджету.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

За його словами, у Кабміні сподіваються на оптимістичний сценарій подолання епідемії, по якому вдасться заощадити частину коштів з фонду боротьби з коронавірусом.

"Всі кошти, які залишаться після карантину, будуть назад перерозподілені з фонду боротьби з коронавірусом по всім міністерствам. За звичайною процедурою фінансування - за тими напрямами, як це було за пропорційним принципом. Тобто зараз це вимушена уніфікація засобів, які тимчасово забирають в один фонд. Вона спрямована на ефективну боротьбу з епідемією. Далі у нас є необхідність знову вносити зміни в бюджет та перерозподілити залишок спецфонду і відновити ті програми, які зараз тимчасово припинені. Тобто буде ще одне внесення змін у закон", - заявив Мокан.

Депутат наголосив, що на рівні координаційного центру вже існують орієнтовні розрахунки за обсягом коштів з фонду, які можуть залишитися як невикористані. Однак за тривалий період подолання наслідків пандемії, наступні зміни в держбюджет можуть відбутися не раніше літа.

"Після закінчення офіційного карантину і плюс 30 днів на подолання наслідків. Адже пом'якшення карантину, яке може бути у травні, це не закінчення карантину. Коли буде наступне засідання щодо змін до бюджету - це може бути і червень, може бути липень, а може і вересень. Прорахунки приблизні є, і на рівні МОЗ України, так і на рівні Кабміну і координаційного центру. Але зараз неможливо спрогнозувати, як буде розвиватися ситуація", - додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, вру, бюджет, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали