16 Березня 2020
Новини

До Ігоря Палиці звернулися через перенесення Старого ринку

До Ігоря Палиці звернулися через перенесення Старого ринку

Голова правління ГО "Бізнес-Волинь" Ігор Дильов опублікував звернення до народного депутата Ігоря Палиці щодо питання Центрального ринку Луцька.

Звернення опубліковане на сторінці громадського діяча в Facebook.

Публікуємо його без змін і правок:

Шановний Ігор Петрович, на 100% підтримую Вашу позицію щодо необхідності роботи депутатів ВР на округах у нелегкі для світу і України часи.

Дуже сподіваюсь, що під час роботи на окрузі у Вас знайдеться час і для допомоги у вирішенні болючої проблеми міста Луцька, а саме силового «перенесення» Центрального ринку.

Вже більше місяця чиновники міської ради за допомогою муніципальної варти знищують підприємців які законно торгують на ринку. Їх силою витісняють з орендованих торговельних місць, тероризують і провокують, не пропонуючи нічого окрім платного приватного поля за межами міста куди ніколи не прийдуть покупці.

Так зване "добровільне переселення" за межі міста, що «радять» підприємцям чиновники з міськради, за попередніми розрахунками, обійдеться для тисячі підприємців орієнтовно в ДЕСЯТЬ МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ США (вартість обладнання одного торговельного місця становить 10000 дол. США).

Притомна влада мала б на руках носити людей які сплачують податки, створюють робочі місця та готові інвестувати у власне місто. Натомість, керманичі міста не хочуть шукати компроміс. Від них люди чують тільки образи, ультиматуми, звинувачення та погрози. Підприємці з розумінням ставляться до необхідності змінювати територію Старого міста і Центрального ринку зокрема. Але той спосіб, який обрала міська влада, буде мати наслідком не зміни, а руйнування добробуту сотень сімей.

Плануючи свою роботу на окрузі пропоную Вам, долучитись до пошуку взаємоприйнятного варіанту вирішення даної проблеми.

Підприємці готові зустрітись у зручний для Вас час, надати пояснення, пропозиції, необхідні документи та своє бачення вирішення проблеми.

Можливо Ви, на власні очі, захочете побачити знищене майно і людей, що цілодобово, під наглядом поліції і спецпризначенців чергують на території, намагаючись захистити свою власність та право на працю, вимагаючи від влади міста діяти по закону.

Прошу Вас публічно висловити свою позицію з даного питання, а також сприяти у розв’язанні конфлікту між підприємцями Центрального ринку та міською радою Луцька.

Повірте, ніхто з підприємців не зацікавлений продовжувати силове протистояння. Вони добиваються одного – права працювати по закону.

З повагою Голова правління ГО "Бізнес-Волинь" І. Дильов

Нагадаємо, раніше виконком міськради ухвалив рішення про ліквідацію лівої частини Центрального ринку. Однак багато підприємців та працівників ринку з цим не погодилися і почали чергування. 3 лютого до ринку прийшли муніципали, які виписали штрафи за автомобілі, припарковані на пішохідних доріжках. І заявили, ніби їх намагалися бити. Також ЗМІ повідомили, що деякі підприємці вже переїхали зі Старого ринку на Новий.

У ніч на 5 лютого почався демонтаж ринку.  Він не вдався. А 11 лютого на ринку з'явилася керівниця муніципальної варти Луцька з важкою технікою. Муніципали провели демонтаж контейнера, в якому працювали на ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, луцьк, Волинь, ігор палиця
В тему