7 Березня 2020
Новини

У Чернівці привезуть тест-системи для виявлення коронавірусу. Коли?

У Чернівці привезуть тест-системи для виявлення коронавірусу. Коли?

Для того, аби виявити уханський коронавірус, у Чернівецьку область  привезуть спеціальні тест-системи.

Про це заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук під час брифінгу, - інформує "Сьогодні".

"Що стосується швидких тест-систем, які прискорювали можливість отримання результатів і відхилення або підтвердження таких підозр на наявну інфекцію, хочу повідомити вам, що ми спілкуємося з усіма областями України, їх епідеміологами. Ні в одній іншій області офіційних тест-систем нема. Тому інформація про те, що вони десь є в інших регіонах, а в Чернівцях немає, не відповідає дійсності. 12 березня необхідні для нашої лікарні, для нашої області тест-системи будуть доставлені в Україну. Фірма-постачальник отримає їх 12 березня і того моменту і організуємо їх доставку в Чернівці" , – розповів чиновник.

До слова, першого в Україні інфікованого COVID-19 виявили в Чернівцях. Чоловік підхопив вірус в Італії, по якій з 21 по 26 лютого подорожував з дружиною. Стан хворого медики зараз оцінюють як стабільний, але симптоми досі зберігаються: температура у чоловіка то піднімається, то падає.

Нагадаємо, з підозрою на коронавірус у Харкові госпіталізували студентів. Через підозру на коронавірус у господаря китайські дезінфектори заживо закопали кота. На Волині в лікарні встановили бокси для хворих на коронавірус. Загалом число тих, хто одужав, перевищило кількість жертв коронавірусу. У ВООЗ зробили термінову заяву щодо коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, чернівці, Україна, Світ
В тему

Останні матеріали