3 Березня 2020
Новини

Відомі подробиці про перший випадок коронавірусу в Україні

Відомі подробиці про перший випадок коронавірусу в Україні

Перші симптоми в українця з коронавірусом з'явилися лише 27 лютого.

Про це в коментарі ТСН.ua розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

Директорка зазначила, що лікарі ще до підтвердження інфікування вживали всі необхідні заходи, а сім'я дослухалася порад та одразу ж звернулася до медиків

"Чоловік з дружиною повернулися з Італії 26 лютого. Чоловік середнього віку. Вони їхали автомобілем з Сучави до Чернівців, а до цього були в Італії. Під час перевірки на кордоні ніяких симптомів виявлено не було, а вже 27-28 лютого в нього підвищилася температура. Згідно з рекомендаціями він зателефонував до "швидкої" і був шпиталізований, тому кількість контактних осіб не збільшилась", – зазначили в ОДА.

За словами Поліщук, чоловіка госпіталізували лікарі одягнуті в усі засоби індивідуального захисту та помістили в інфікційне відділення дотримуючись інструкцій. Щодо інших людей з якими контактував хворий, то Марія Поліщук переконує. що за станом їхнього здоров'я спостерігають.

Нагадаємо, з підозрою на коронавірус у Харкові госпіталізували студентів. Через підозру на коронавірус у господаря китайські дезінфектори заживо закопали кота. На Волині в лікарні встановили бокси для хворих на коронавірус. Загалом число тих, хто одужав, перевищило кількість жертв коронавірусу. У ВООЗ зробили термінову заяву щодо коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Україна, чернівці
В тему