6 Лютого 2020
Новини

Демонтаж Старого ринку Луцька: муніципали кажуть, що не вдягали балаклав

Демонтаж Старого ринку Луцька: муніципали кажуть, що не вдягали балаклав

У департаменті муніципальної варти Луцької міської ради підтвердили, що 4 лютого їхні працівники перебували на Старому ринку та проводили демонтаж контейнерів.

Публікуємо заяву муніципалів у повному обсязі, без змін і правок:

04 лютого  департаментом муніципальної варти проводився демонтаж у дозволений законом метод і спосіб згідно рішення Луцької міської ради «Про припинення права постійного користування комунальному підприємству «Луцькі ринки» земельною ділянкою» від 29.01.2020 № 69/1 на території Центрального ринку міста Луцька.

Офіційно повідомляємо, що всі залучені працівники департаменту були на вказаному заході у:

  • форменому одязі;
  • з наявними жетонами встановленого зразку;
  • шевронами двох типів в залежності від приналежності інспектора до відділу;
  • у шапках та бафах (шарф кругового пошиву) у зв’язку з погодними умовами.

Інформація ряду ЗМІ, активістів та деяких правоохоронців щодо перебування наших інспекторів без розпізнавальних знаків та у «балаклавах» не відповідає дійсності.

Окрім того, вчора 05 лютого, до департаменту звернулися громадяни (ФОПи з Центрального ринку), котрі надали докази (внутрішню переписку) того, що саме працівники ринку готувались до демонтажу з певним озброєнням, шукали балаклави, які в такий спосіб провокували бійки, нищили техніку та били один одного з метою створення резонансу подій (скрін переписки додаємо).

Нагадаємо, раніше виконком міськради ухвалив рішення про ліквідацію лівої частини Центрального ринку. Однак багато підприємців та працівників ринку з цим не погодилися і почали чергування. 3 лютого до ринку прийшли муніципали, які виписали штрафи за автомобілі, припарковані на пішохідних доріжках. І заявили, ніби їх намагалися бити. Також ЗМІ повідомили, що деякі підприємці вже переїхали зі Старого ринку на Новий.

У ніч на 5 лютого почався демонтаж ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, ринки, скандал
В тему