2 Лютого 2020
Новини

Мешканці Буковини на фото ХІХ століття

Мешканці Буковини на фото ХІХ століття

Взимку українці із різних областей прямують до гірських схилів Карпат. Хтось шукає сніг, хтось гарні краєвиди, а хтось більше дізнається про традиції місцевих мешканців. Одним із найколоритніших регіонів того краю є Буковина. Крізь століття буковинцям вдалось зберегти багато традицій, якими вони радо діляться із туристами. Вражає своїм різнобарв’ям народний одяг мешканців Буковини. Якщо ви там ще не бували, то обов’язково це зробіть у 2020 році.

Для довідки, Буковина знаходиться між середньою течією Дністра та головним Карпатським хребтом у долинах верхньої течії Пруту та Сірету.

Чи знали ви, що Буковина сьогодні знаходиться в складі двох країн, а це Україна та Румунія. Назва «Буковина» з’явилась відносно не давно, а це у XIV столітті.

Сьогодні хочемо поділитись з нашими читачами цікавими світлинами, які напряму відносяться до нашої теми. На кадрах ХІХ століття, ви можете побачити мешканців Буковини. Насправді такі давні фото є справжнім успіхом. Адже, на жаль, фото того часу дуже мало, якщо візьмемо Волинь, то деякі села навіть не представлені такими старими фото.

Усі фото були зроблені в селах Буковини. Проте в підписах знизу до світлин можна прочитати, що проявили ці кадри в фотосалонах Львова, Чернівців та інших міст України та Європи.

Ці світлини робили явно професійні фотографи. Частина кадрів безпосередньо зроблені в селах на Буковині, а інші в фотосалонах із професійно поставленим світлом, фотозоною. Портретні фото чудово показують зблизька одяг та прикраси буковинців. Ці фото будуть цінні для етнографів та істориків, адже завдяки їм можна відтворити образи українців ХІХ століття.

Такі кадри пощастило відшукати в збірках Австрійського архіву, що у місті Відні. Сьоодні вони виставлені у вільний доступ для усіх користувачів мережі Інтернет.

Джерело: http://www.bildarchivaustria.at/

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернівці, Фото, історія
В тему