2 Лютого 2020
Новини

Депутат від «Слуги народу» назвав Крим російським (відео)

Депутат від «Слуги народу» назвав Крим російським (відео)

Народний депутат України від "Слуги народу", голава бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов озвучив ідею заробляти, продаючи воду в анексований Крим.

Маючи на увазі півострів, Арістов сказав про продаж "у Росію", проте потім виправився. Відповідний коментарі нардеп дав журналістам проєкту "Схеми, пише Obozrevatel.

"Була ідея – продавати воду. Ізраїльтяни продають воду практично до воюючої країни, вони заробляють. Ось і у нас була ідея, наприклад, продавати воду в Росію", – сказав Арістов.

На уточнювальне запитання, куди саме в Росію, Арістов відповів: "Йшлося про Крим". Після ще одного уточнення щодо належності півострова він сказав: "Крим, звісно, наш".

Окупанти відреагували на слова політика. Так, "депутат Держдуми Росії від кримського регіону" Михайло Шеремет заявив, що відновлення подачі дніпровської води Північно-Кримським каналом стане "тестом на політичну зрілість" для України.

"Офіційних звернень із цього приводу не надходило. Але ми вітатимемо, якщо українська влада нарешті поверне обличчя у бік економіки, а не вирішення своїх нагальних завдань і цілей", – сказав Шеремет.

"Вони зможуть не тільки заробляти гроші, але і ще відновлять свої землі в Херсонській області, які стали непридатними із перекриттям Північно-Кримського каналу, і сільське господарство", – стверджує представник окупаційної "влади".

Шеремет вважає, що продаж Україною води міг би стати "взаємовигідною співпрацею". "Якщо це буде підкріплено якимись конструктивними діями і діалогом, а не просто порожніми словами", – сказав "депутат".

Незаконний віцеспікер кримського парламенту Володимир Бобков зі свого боку відповів, що "здоровий глузд у цих висловлюваннях є, але до реалізації справа не дійде".

Він назвав Україну ненадійним постачальником. Крім того, поставки води до Криму вимагають серйозних вкладень у відновлення втраченої інфраструктури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, депутати, крим, Політика
В тему

Останні матеріали